lørdag, juni 12, 2021

Holund avslører hva som skjedde 8 kilometer før mål – «Jeg var livredd»

Mest lest nå

Hans Christer Holund (30) overrasket alle da han under søndagens avsluttende VM-femmil rykket fra alt og alle etter 21 kilometer. Men 8 kilometer før mål var Holund redd det hele skulle glippe. 

Gratulasjonene har stått i kø søndag ettermiddag. Den nybakte verdensmesteren har virkelig skapt seg et navn etter den enorme prestasjonen på femmila i Seefeld.

Moderklubben Lyn har publisert følgende gratulasjon på sin nettside:


«HC har gått mange bra renn, men aldri vunnet i verdenscup eller i et mesterskap. Det har aldri vært noen tvil om hans potensiale, og for et potensiale! Han fikk en flott bronse på 30 km i OL i fjor, nå er han verdensmester!

For en fantastisk skiløper, for et fantastisk menneske, for en fantastisk LYN-gutt!

Lyn har bursdag i dag, verdens sprekeste 123 åring! Gratuler med dagen! Vi fikk verdens beste bursdagspresang, tusen takk HC!»

 

View this post on Instagram

 

HANS CHRISTER HOLUND!!! VERDENSMESTER på 5-mila 💪🥇🇳🇴 @hcholund

A post shared by Langrennslandslaget (@langrennslandslaget) on

«Jeg var livredd»

I kveld avslører Holund at han selv virkelig begynte å kjenne på presset da Russiske Aleksandr Bolsjunov begynte å hale innpå, og som om ikke det er nok å ha en jagende russer i hælene, avslører Holund at kramper gjorde han svært bekymret.

– Det er så vondt. Jeg startet å få kramper da det var igjen åtte kilometer. Det er ikke noen god følelse. Spesielt ikke når man hører at Bolsjunov tar igjen sekunder for hver kilometer, forteller Holund til Nettavisen.

Videre kunne Holund fortelle til Nettavisen at han rett og slett var livredd da løpet gikk inn i sin siste fase.

– Jeg var livredd på sisterunden. Jeg var stokk stiv og hadde kramper i beina. Hvis det virkelig setter seg, så kan man ta «en Brink», da kan det gå 20 sekunder veldig fort. Jeg prøvde å holde hodet kaldt, trykke på i lettpartiene og ha litt kontroll i bakkene.

 

View this post on Instagram

 

FOR en prestasjon!! 🙌Tommel opp for å gratulere Holund 👍

A post shared by Sosialnytt (@sosialnytt.no) on

Men Hans Christer Holund holdt helt inn og ble verdensmester for Norge. En vanvittig prestasjon som virkelig toppet et glimrende VM for Norge. 

Gratulerer så mye Hans Christer, dette var rått! Trykk på deleknappen og send dine gratulasjoner til den nybakte verdensmesteren du også!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter