Hjem Kjendisnytt Hør Matomas tolkning av den folkekjære Vamp-hiten: – Den treffer meg hver gang jeg hører den

Hør Matomas tolkning av den folkekjære Vamp-hiten: – Den treffer meg hver gang jeg hører den

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I «Hver gang vi møtes» denne lørdagen tolker Matoma den folkekjære Vamp-hiten «Liten fuggel». Han har fått med seg Jonas Benyoub. Coverversjon er allerede tilgjengelig i samtlige strømmekanaler. 

Det er klart for et nytt musikkmøte. Denne gangen skal Tom Stræte «Matoma» Lagergren, William Kristoffersen, Emelie Hollow, Mari Boine, Ingrid Helene Håvik og Ramón Torres Andresen tolke låtene til Odin Staveland. 

Odin Staveland (37) har vært låtskriver og musiker i Vamp siden 2004. Samtidig har han også komponert musikk til teater og film. Han jobber som produsent for andre artister og er tilknyttet ABC Studio i Etne. Odin er vokalist, spiller trommer og piano. Vamp ble startet i Haugesund i 1991. Bandet spiller folkemusikk kombinert med viser og rock. De har frem til nå gitt ut totalt ni studioalbum, fått ti gullplater, tre platinaplater og to trippelplatina, samt fem Spellemannpriser. Mange har nok høye forventninger  når noen av musikk-Norges aller mest kjente låter skal tolkes av de andrei det andre programmet av «Hver gang vi møtes».

Tom Stræte Lagergren aka «Matoma» er den første DJen/ produsenten som er med opp til Kjerringøy for å dele gode historier, latter og tårer med tolkninger av hverandres musikkataloger i «Hver gang vi møtes». Matoma er kjent for sin danseorienterte tropical house musikk og har i løpet av kort tid blitt en av de største eksportvarene innen norsk musikk. Han har milliarder av avspillinger på strømmetjenester og utsolgte konserter over hele verden.

Episoden til ære for Matoma startet hele 2024-sesongen 1. januar, og det følges opp av Odin Staveland fra Vamp som hedres denne lørdagen. Her får man for første gang se hva en produsentartist, som også er pianist, finner på når han skal hedre norske musiker-kolleger på Kjerringøy. Matoma tolker Vamps folkekjære hit «Liten fuggel», og for å gjøre det på riktig godt vis har han med seg ordsmeden og stjerneskuddet, Jonas Benyoub.

– Da Matoma spurte om jeg ville covre «liten fuggel» med han, så kom det en storm av minner. Jeg husker Vamp godt. Spesielt «liten fuggel» og «månemannen», sier Jonas Benyoub i en pressemelding fra Warner Music.

Matoma forteller at han gjerne ville ta med låten inn i et nytt univers, i sitt landskap, 

– Med en gang jeg satte meg ned for å løse det, kom det til meg – jeg må lage en hip-hop-låt. Jeg måtte uttrykke meg som jeg gjorde i starten av karrieren min. Jeg har aldri gitt ut en hip-hop-låt på norsk. Den første jeg tenkte på var kunstneren og supertalentet, Jonas Benyoub. Han er helt rå, nåtidens Alf Prøysen med sine tekster, sier Matoma.

Matoma er en av Norges største eksportvarer innen norsk musikk. I den kommende sesongen får han vist frem sin musikalitet, profesjonalitet og sitt gode vesen. Hvordan dette løses hver uke for en som ikke synger, vil tiden vise, men plateselskapet hans Warner Music lover spektakulære scener. 

Ett av øyeblikkene blir samarbeidet med Jonas Benyoub, og deres tolkning og fremføring «Liten fuggel» som de begge har tatt med inn i deres musikalske og lyriske univers. Den får vi se på TV 2 lørdag kveld. 

– Da jeg valgte låta til Odin så var jeg 100 prosent sikker på at jeg skulle velge «Liten fuggel». Den treffer meg hver gang jeg hører den. Refrenget er helt magisk. Det er noe veldig spesielt med teksten og formidlingen til Odin, sier Matoma.

Benyoub sier at låta for han handler om en man har mistet, eller redselen for å dø. 

– Jeg fikk putte Benyoub-krydder på en legendelåt. Håper muttern liker den. Håper Odin liker den. Håper Norge liker den, sier han.

Og Matoma er storfornøyt med samarbeidet: 

– Resultatet har blitt en fantastisk nydelig, sårbar hip-hop-låt som jeg tror vil gå hjem i hjertene til det norske, jeg håper det i hvert fall. Jeg har lagt hele hjertet mitt i den her låta, avslutter Matoma.

«Liten fuggel» er ute overalt fredag 5. Januar.

Du kan høre den her:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com