søndag, april 18, 2021

Høyres gave til Erna: Sender 20 ungdommer til sjøss

Mest lest nå

Ernas partifeller har gravd i Høyres pengebinge og blar opp 600.000 til en helt spesiell gave til partileder og statsminister Erna Solbergs 60-årsdag.

Høyres gave til Ernas 60-årsdag er at partiet betaler for at 20 ungdommer som står uten jobb eller skoleplass får plass på toktene til skoleskipene Christian Radich, Statsraad Lehmkuhl og Sørlandet.

– Det er fint at min 60-årsdag kan brukes til noe fornuftig, sier Erna Solberg til VG når de møter henne på Honnørbrygga på 60-årsdagen hennes.


På brygga står også Høyres to nestledere, Jan Tore Sanner og Tina Bru, og synger bursdagssangen blant blå ballonger.

Glad for gaven

Erna er ifølge avisen begeistret for gaven, og mener den passer veldig fint for en 60-åring.

Høyres nettsider forklarer partiet at de med gaven ønsket å gi partilederen en gave i form av oppmerksomhet til noe av det hun brenner mest for.

Erna Solberg kan bekrefter at de har truffet blink: Gaven kombinerer to ting hun brenner for, nemlig FNs bærekraftsmål og det å få ungdom i jobb.

– Skoleskipene gir unge som står utenfor skole eller arbeid en ny start til sjøs. Målet er å gi ungdommene tillit til og troen på seg selv, og mot til å ta en aktiv beslutning om hva de skal gjøre videre. Seilasene vil gi dem unike inntrykk og enestående erfaringer, mestringsopplevelser i uvanlige rammer og nye venner. Ungdommene vil oppleve at de er viktige deler av laget ombord og at deres innsats betyr noe, skriver Høyre på nettsidene sine.

Røde Kors har sagt seg villig til å hjelpe til med å formidle tilbudet og rekruttere ungdommene.

– Jeg har et engasjement for seilskutene. Det får du når du kommer fra Bergen og Statsraaden ligger midt i sentrum. Det andre som er viktig for meg er at unge får en ny sjanse, sier Erna Solberg til VG og legger til:

– Det å oppleve mestring og å få ansvar tror jeg er noe av det viktigste vi gir barn og ungdom i oppveksten. Så er det mange som kanskje har fått for mye ansvar, som har fått ansvar i familier som ikke fungerer, og som trenger andre opplevelser, sier Erna Solberg.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter