lørdag, april 17, 2021

Hudlege: Dette er det eneste middelet som hjelper mot kviser

Mest lest nå

Ifølge hudleger er det kun ett middel som har skikkelig god effekt mot dype kviser.

Alle tenåringer vet det, når kvisene dukker opp er man villig til å prøve alt for å få bort problemet. Koste hva det koste vil. Mange betaler tusenvis av kroner for behandling som ikke virker.

Det finnes flere forskjellige former for akne, men den viktigste forskjellen er om de lager arr eller ikke, forklarer hudlege Per-Håkan Olausson.


Les også: Plages du med kviser? Dette trikset skal kunne fjerne dem over natten

– Hvis det er dype akner som medfører arrdannelser, er det som regel dumt å behandle dem med antibiotika. Dessuten er det risiko for arrdannelse med en ineffektiv utvendig behandling. Resultatet blir da at pasienten får flere permanente arr mens det gjøres behandlingsforsøk, sier han til Dagbladet.

Hvis det ikke er arrdannelser og om kvisene ikke er spesielt dype, og bare finnes i ansiktet, da kan man ifølge hudlegen velge mellom flere fungerende behandlingsalternativer.

Ved dype og arrdannende akne vil man derimot nesten alltid trenge et talgkjertelregulerende legemiddel av typen retinoider, som inneholder A-vitaminsyre.

Les også: Har du noen ekstra kilo på kroppen? Ny forskning viser at det ikke nødvendigvis er din feil

– Tretinoin er det som er mest effektivt. Da kan man også regulere talgkjertlene, sier han til avisen.

Dersom man ha dyp akne som har dannet eller vil danne arr, behøver man nesten alltid en talgkjertelregulering i tablettform.

A-vitaminsyre regulerer talgkjertlene, og for å få en langtidseffekt må det være A-vitaminsyre i tablettform: Isotretinoin.

– Antibiotika fungerer bare mens en holder på med kuren, og i maks seks uker etterpå, sier han.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter