søndag, mai 16, 2021

Hudpleie: 9 hudtips fra matfatet

Mest lest nå

Er du en som bruker mye penger på dyre hudpleie produkter? Det kan være vel så bra å velge varer i matbutikken som smører huden innenfra med fettsyrer.

Men la oss begynne med verstingene for huden. Ernæringfysiolog Gunn Helene Arsky anbefaler i følge KK å drikke koffeinfrie drikker. Koffein kan nemlig forstyrre væskebalansen og virke uttørrende i store doser.


Alkohol er også en synder som trekker fuktigheten ut av huden. Du bør derfor nøye deg med et glass en gang i blant dersom du ønsker en smidig hud.

9 matvarer som ekspertene mener er bra for huden.

1. Mørk sjokolade

Mørk sjokolade med minst 70 % kakao kan hjelpe huden med å beskytte seg mot farlige UV-stråler. Er du en sjokoladeelsker er dette altså en utmerket grunn til å nyte noen biter om dagen.

Foto: Canva.com

2. Grapefrukt

Grapefrukt inneholder som kjent mye C-vitamin. Men visste du at næringsinnholdet i frukten også kan styrke hudens kollagenproduksjon? Grapefrukt kan altså gjøre huden din glatt og glødende.

3. Edamamebønner

Soya finnes i edamamebønner og kan gjøre underverker for huden din, blant annet å jevne ut fine linjer. Bønnene inneholder også fiber, antioksidanter og vitaminer.

4. Nøtter

Nøtter er stappfulle av sunt fett, som kan bidra til at kolesterolet ditt bedres, noe som igjen bidrar til at huden ser sunn og frisk ut.

5. Agurk

Agurk består for det meste av vann og er derfor supert for huden din. Agurkskiver under øynene roer minsker poser etter en lang arbeidsdag.

6. Grønn te

Antiinflammatorisk mat er bra for huden din på grunn av antioksidantene. Disse har en positiv effekt på inflammasjon i huden. Antioksidantene kan også hjelpe til med lindre verk i ledd og minske forekomsten av rynker og solskader. Kos deg derfor gjerne med en kopp grønn te så ofte som mulig.

7. Grønnkål

Grønnkål inneholder lutein som er et næringsstoff som kroppen ikke kan produsere selv. Grønnkål sies derfor å være bra for aldersrelaterte sykdommer som grønn stær.

8. Shiitake sopp

Har du fått grått hår tidlig? Da kan det være at du har mangel på kobber. For å få bukt med de grå hårene kan du spise shiitake-sopp. 2,5 dl av soppen skal dekke dagsbehovet ditt.

9. Fisk

Fiks er veldig bra for huden din. De umettede fettsyrene som blant annet finnes i tunfisk kan minske forekomsten av rynker. Fisk inneholder massevis av vitaminer og omega-3 som er bra for hjertet og kolesterolet.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter