torsdag, april 9, 2020

Hugo er bare 1,5 år, og har vært gjennom 34 cellegiftkurer: – Han står med en fot i graven

Mest lest nå

Leonardo Dicaprio åpner lommeboken – donerer 125 millioner norske kroner til arbeidet mot coronakrisen

Verden stenger dørene og sammen kjemper vi mot coronaviruset. Denne kampen byr på store økonomiske utfordringer for mennesker over hele verden. Hollywood-stjernen Leonardo Dicaprio er...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Svenske Sara Helin (29) og Pernilla Andreasson (34) var lykkelige nybakte foreldre da lille Hugo kom til verden i august 2018. Men lykken ble kortvarig. Bare to uker etter fødselen, måtte foreldrene dra i hui og hast til legevakten med den lille gutten.

«Han var veldig sløv, og gikk ikke opp i vekt», sier Sara til svenske Expressen.

Så fulgte tre måneder med utredning av den lille gutten. Legene fant ikke ut hva som feilet han. De trodde først han led av en form for hyperallergi, siden han hadde så kraftige brekninger. Men så la de merke til at det var noe galt med Hugos blikk, og da fant de forklaringen på guttens plager.

Foto: Privat

Stor svulst i hjernen

Hugo hadde en svulst i hjernen på 4×5 centimeter. Den lille gutten ble hasteoperert i midten av desember.

«Legene var usikre på om han ville overleve julaften», sier Sara, og legger til at Hugo var veldig underernært, og derfor ble det en risikabel operasjon.

Svulsten satt på synsnerven, dermed mistet Hugo synet etter operasjonen. Og på julaften fikk han et hjerneslag. Deretter fulgte flere måneder med komplikasjoner.

«Han får alle komplikasjoner i hele verden. Det blir problemer med et innoperert dren som skal lede væske ned i magen. Han får tarmslyng, infeksjoner, magevirus og masse annet», sier Sara.

«Han stod med en fot i graven tre ganger de siste seks månedene etter operasjonen», sier Pernilla.

Foto: Privat

Sinne og selvransakelse

Foreldrene forteller at de har kjent på mange følelser etter Hugo ble født.

«Man kjenner først og fremst på en enorm frykt. Så kommer frustrasjonen og sinnet over at svulsten ikke ble funnet tidligere. Den hadde jo vært der i lang tid, mest sannsynlig helt fra vi kom til legevakten den første gangen, sier Pernilla, og legger til at de også har klandret seg selv. Burde de ha stått mer på og krevd flere undersøkelser?

I dag er Hugo 1,5 år, og har vært gjennom 34 cellegiftbehandlinger. 18 behandlinger står igjen. Foreldrene forteller at Hugo er en blid og glad gutt, men han er sent utviklet.

«Vi kan bare håpe på at han skal klare dette hele veien. Og håpet er mye større i dag enn for et år siden», sier Sara og Pernilla.

Foto: Privat

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter