Hjem Historier fra livet Hun ble født i fengselet – i høst begynner hun på juss-studiet ved eliteuniversitetet

Hun ble født i fengselet – i høst begynner hun på juss-studiet ved eliteuniversitetet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

18-åringen Aurora Sky Castner fra Texas ble født i et fengsel. Hun vokste opp i fattige kår. Nå har hun sikret seg fullt stipend til jusstudiene ved prestisjeuniversitetet Harvard.

Helt siden Sky gikk på barneskolen har hun hatt ett ambisiøst mål: Studieplass ved Harvard Law School.

Det var ingen selvfølge at hun skulle lykkes. Ifølge Daily Mail er hun er født i fengsel og ble oppdratt av sin bipolare alenefar.

Far og datter har fått hjelp og støtte av mentor Mona Hamby og flere andre i lokalsamfunnet underveis.

Nylig ble Sky uteksaminert fra Conroe High School med toppkarakterer. Da venner og familie var samlet for å feire at Sky har gått gjennom videregående med så gode resultater holdt mentor Mona Hamby en tale der hun trakk frem de mange tingene 18-åringen allerede har fått til. En av disse prestasjonene var et søknads-essay Sky sendte til den prestisjetunge Ivy League-skolen, Harvard.

Ifølge Houston Chronicle startet essayet med «Jeg ble født i fengsel».

Om ikke den åpningsreplikken alene var nok til å få opptakskomiteen til å stoppe opp, så bør karakterboken til Sky ha gjort susen. Allerede på barneskolen var Sky en «leseløve». Hun slukte de bøkene hun kom over. Leselysten til den unge jenta som absolutt ikke kom fra priviligerte kår, sikret henne plass i et mentor-program. Det var her hun traff Mona Hamby som har fulgt henne alle disse årene, og har blitt en viktig voksenressurs i Skys liv.

Hamby sier hun visste at Sky hadde spesielle talenter helt fra hun var en liten jente.

– Jeg fikk et notat om henne. Helten hennes var Rosa Parks, favorittmaten hennes var taco fra Dairy Queen og hun elsket å lese. Jeg syntes dette høres ut som en smart liten jente, sier Hamby om tiden da de møttes.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com