Hjem Historier fra livet Jeg passerte en bilulykke der en kvinne ble drept – jeg ante ikke at livet mitt nettopp hadde blitt ødelagt

Jeg passerte en bilulykke der en kvinne ble drept – jeg ante ikke at livet mitt nettopp hadde blitt ødelagt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

25. oktober 2021 var 22 år gamle Mohammed Chowdhury ute og kjørte i farens Mercedes Geländewagen. Kort før ulykken kjørte unggutten i 145 km/t, og bare noen øyeblikk før han meiet ned Ibizugbe Onifade (38) satt han og chattet på telefonen sin.

Bolaji Onifade (43) var på vei til jobben da han la merke til at politi og ambulansearbeidere tok seg av en fotgjenger som hadde blitt påkjørt. Han sier til Daily Mail at han skjønte at det måtte ha vært en ulykke. Men det var først da Bolaji kom inn dørene på kontoret sitt, like utenfor Manchester, at han fikk vite det var hans egen kone han hadde kjørt forbi da han passerte ulykken.

Sjåføren er dønt til fengsel i fem år og seks måneder etter å ha innrømmet at han forårsaket Ibizugbes død ved farlig kjøring. Han er også ilagt kjøreforbud i åtte år og ni måneder. Den unge mannen var tidligere dømt for å ha kjørt uten forsikring, og å ha et nummerskilt som ikke samsvarte med bilen han kjørte.

Kjørte så fort at biler ristet da han passerte

Under rettssaken kom det frem at Chowdhury kjørte så fort at medtrafikkantenes biler ristet da han kjørte forbi dem.

Ibizugbe, som bare skulle krysse veien da 22-åringen kom dundrende i den svære Mercedesen, døde som følge av de mange skadene hun pådro seg.

– Den dagen forandret livet mitt for alltid. Da jeg hørte nyhetene, følte jeg at jeg hadde kommet til verdens ende. Hva skal jeg gjøre uten min kone? Hun var en livlig og vennlig person. Vi møtte hverandre ved Salford University og giftet oss senere, uttalte Bolaji i en uttalelse.

Han forteller også at de hadde prøvd å få en baby, men uten hell. Før de kom i gang med prøverørsforsøk, ble imidlertid verden stengt ned som følge av pandemien, og ekteparet måtte sette babyplanene på vent.

La merke til ulykken

– Folk skal ikke kunne kjøre så kraftige biler når de er så unge. Hvis han hadde kjørt fornuftig, ville jeg fortsatt hatt kona mi, sier den sønderknuste ektemannen.

Den morgenen ulykken skjedde hadde Bolaji og Ibizugbe vært på handletur sammen med den vesle nevøen sin. Deretter hadde Bolaji kjørt henne på jobb.

– Jeg tilbød meg å hente henne på jobb senere, men hun sa at hun tok bussen siden hun skulle jobbe overtid, forteller Bolaji.

Selv skulle han på nattskift, og dro på jobb senere.

– Da jeg kjørte langs Ashton New Road, la jeg merke til blinkende politilys ved veien og tenkte at det måtte ha vært en hendelse. Noe sa meg at jeg skulle ringe kona mi, men hun svarte ikke. Jeg fikk kusinen min til å prøve å ringe henne, men hun fikk heller ikke svar, forteller han.

Det var konas arbeidsgiver som ringte Bolaji og sa at det har vært en hendelse, og at politiet var på vei for å snakke med ham.

Råkjørte og var opptatt av telefonen

Under rettssaken kom det frem at Chowdhury stoppet umiddelbart etter at han hadde kjørt ned Ibizugbe. Han ringte ambulansen, som kom etter kort tid. Men Ibizugbe døde senere den natten av de mange skadene hun pådro seg under kollisjonen.

Den faktiske hastigheten til 22-åringen ble aldri bekreftet. Men en rekonstruksjon politiet gjorde av ulykken viser at hastigheten hans før kollisjonen lå mellom 130 og 145 km/t. Da han så Ibizugbe sto han på bremsen. Men han traff henne trolig med en hastighet på mellom bremset umiddelbart da han så offeret og ble anslått å ha vært på mellom 65 og 80 km/t.

Chowdhury ble pågrepet på stedet, og politiet beslagla 22-åringens telefon. Den viste at han hadde mottatt ikke mindre enn seks telefonsamtaler mellom klokka 8:51 og 8:57. Den siste samtalen ble tatt klokken 8:57 og varte i 2 minutter. Klokken 9.00 brukte han telefonen sin til å ringe politiet og varsle om ulykken.

  1. bildet
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com