Livia var Sveriges første sykehushund for barn. Hun har gledet og støttet mange hundre syke barn på sykehus.

Livia jobbet på Akademiska sjukhuset i Uppsala. For den fantastiske jobben hun gjorde, fikk hun utmerkelsen Årets dyrehelt i 2018. Nå har ni år gamle Livia gått bort.

«Jeg har hatt hund hele livet, men Livia var noe helt spesielt. Å ha hatt henne ved min side, har vært helt fantastisk», sier barnelege og matmor Ann Edner til Aftonbladet.

Foto: Facebook

Ble kalt vandrende medisin

Livia var av rasen labdradoodle, eller labrapuddel, som er en blanding mellom labrador retriever og puddel. Det er samme type hund som kronprinsparet i Norge har.

På sykehuset, ble Livia kalt vandrende medisin av foreldrene til de syke barna. Matmor Ann, forteller at hun syns det er vanskelig å forstå at Livia er borte.

«Det er helt ubegripelig. Det er vanskelig å beskrive med ord», sier hun.

Foto: Facebook

Nå tar Livias valper over

Livia la grunnlaget for Syhehushund-virksomheten i Sverige. Ann sier hun er veldig takknemlig over at Livias valper er igjen sammen med dem. Nå skal valpene føre arven etter Livia videre.

«De går i hennes potespor, og nå tar de over. Hun har gjort så mye for så mange. Det viktigste i dette her, er at det Livia har lagt grunnlaget for, nå får fortsette», sier matmor Ann.

LES OGSÅ
Moren til Benjamin Hermansen er død - Hvil i fred Marit Hermansen

Livia har også vært med i en stor studie på Akademiska sjukhuset i Uppsala, for å finne ut om hun påvirket barnas liv positivt.