lørdag, august 8, 2020

Hun er den første med Down Syndrom som har blitt modell for Gucci

Mest lest nå

18-år gamle Ellie Goldstein fra Essex i England har fått drømmen oppfylt.

Heldigvis blir det mer og mer fokus på mangfold i samfunnet, så også for motedesignere som velger hvem som skal promotere klesmerker gjennom reklame.

Ellie Goldstein er en 18 år gammel jente fra Essex, England som alltid har hatt et talent for å stå på scenen. Hun elsker teater og mest av alt drømmer hun om å jobbe som modell. En drøm som nå skal bli virkelighet.


Ellie ble født med Downs syndrom, og hennes suksess innenfor modellyrket blir nå hyllet som banebrytende for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Foto: Instagram

Ellie signerte kontrakt med Zebedee Management, et talentbyrå som representerer modeller med funksjonshemninger, etter at en venn foreslo at hun burde søke i 2017. Siden har hun fått flere oppdrag fra toppdesignere, inkludert en Nike-annonse som ble sendt under fjorårets kvinne-VM. Nylig poserte hun for fotograf David PD Hyde for Gucci’s Mascara L’Obscur-annonsekampanje, som da ble omtalt gjennom et samarbeid med italienske “Vogue.”

Dette ville vært en kjempe jobb for for enhver fremtidig modell, men for Ellie markerer det også at hun kan være en viktig stemme og forbilde for mennesker med Downs.

– Jeg likte jobben og elsket å bruke Gucci-kjolen. Jeg er virkelig stolt av bildene og vil gjerne bli berømt. Jeg gleder meg til å stå modell for andre merker, sier hun til britiske Metro.

Så langt har bildene av Ellie blitt hyllet av mennesker over hele verden, og moren er selvfølgelig usedvanlig stolt av datteren sin.

– Vi er så stolt av Ellie, og alle de nydelige kommentarene hun får på Instagram. Hun har alltid likt å være midtpunktet foran kamera og er veldig selvsikker når hun gjør det hun liker mest, sier Yvonne Goldstein.

Et viktig forbilde

En talsperson for selskapet som Ellie jobber for, forteller til Metro at hun håper flere selskaper vil bruke personer med nedsatt funksjonsevne i sine reklamekampanjer fremover.

– Inkludering av alle type mennesker i denne bransjen er så viktig, ikke bare fordi det er den rette tingen å gjøre etisk, men også fordi det er en smart forretningsmetode,» sier hun og legger til:

– Ellie er en så fantastisk person. Hun lyser opp rommet og er dønn profesjonell. Hun er utrolig dyktig og en naturlig skjønnhet. Vi håper virkelig at flere merker får med seg dette og at og at funksjonshemmede modeller nå blir normen.

Gratulerer Ellie! Vi trenger modeller som ikke bare er et «glansbilde» de fleste ikke kan leve opp til! Del om du er enig!

130,359FansLik
1,531FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter