Hjem Meninger Hun fikk nok av alle som rakket ned på ektemannen – nå tar bildet hennes av i sosiale medier

Hun fikk nok av alle som rakket ned på ektemannen – nå tar bildet hennes av i sosiale medier

Er du en av dem som har opplevd å bli syk? Langvarig syk? Så syk at du ikke klarer å utføre et arbeid? Da har du kanskje følt på kroppen at mange mener mye om deg. Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen tar et oppgjør med slike holdninger, på vegne av sin mann.

En av sakene som har fått mest oppmerksomhet i sosiale medier den siste uken er Facebook-innlegget til Anita Ihle Steen. Ektemannen hennes Dag Ragnar Steen er ufør etter en yrkesskade.

I følge NRK skadet Dag Ragnar kneet i en arbeidsulykke i 1995. Skaden har vært omfattende. 11 operasjoner med påfølgende komplikasjoner har medført at Dag Ragnar har og fremdeles må hvile mye. Til tross for et iherdig forsøk på å komme tilbake til arbeidslivet, ble han i fjor uføretrygdet.

Men selv om Dag Ragnar er uføretrygdet, forsøker han å være så aktiv som han kan, når dagene er gode.

Nå tar kona et oppgjør med holdningene som møter ektemannen. Alle spørsmålene, bygdesladderet og den nedlatende tonen.

Du er vel ikke SÅ syk?

Innlegget som Anita Ihle Steen publiserte på Facebook har fått enorm oppmerksomhet. I skrivende stund er det likt, kommentert og delt nesten 1500 ganger.

I innlegget tar Anita et oppgjør med de kritiske spørsmålene.

«Når en har sykdom/skade som ikke så godt utenpå er det mange som mener mye om deg. Dag får stadig kommentarer og hint om at du er vel ikke SÅ syk, og at du får bare ta deg sammen.

Tror vi alle skal være veldig forsiktige med å dømme andre basert på de små glimt av livet deres vi ser.

Det er ikke så enkelt…Ingen dag er lik. Akkurat nå hviler han for andre gang i dag for å greie seg gjennom dagen», skriver hun.

Du blir lei deg

I et intervju med NRK forteller Dag Ragnar hvordan det føles å hele tiden bli møtt med mistenksomhet.

«Jeg får kommentarer. Ikke hver dag, men man merker det de gangene det kommer. Du blir lei deg», sier han.

Det folk spør mest om er hvordan han orker å gjøre aktiviteter som å gå på tur eller dra på kurs når han er uføretrygdet.

«Du føler at du ikke er noe verdt. At du lyver. Jeg er heldig at skaden min synes på meg og at jeg har papirer på det,» forteller Dag Ragnar videre. Kona legger til at hun skulle ønske at folk tenkte seg mer om før de setter ut beskyldninger.

«Vi vet ofte lite om folks situasjon. Jeg tror det er ubetenksomt. Jeg tror de færreste gjør det for å være slem«, sier hun til NRK.

Det er et viktig tema Anita Ihle og Dag Ragnar Steen tar opp. Jeg er sikker på at det er mange der ute som daglig møter de samme holdningene. Trykk på deleknappen for å sette fokus på problemstillingen; stort sett vet vi lite om hva andre mennesker gjennomgår!

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com