Hjem Viralt Hun finner en lapp på bilvinduet. Det hun leser, gjør henne rasende

Hun finner en lapp på bilvinduet. Det hun leser, gjør henne rasende

‘Glemte du rullestolen din?’

Australske Justine Van Den Borne fikk allerede som 35-åring diagnosen multippel sklerose (MS) –  en kronisk, nevrologisk sykdom som rammer sentralnervesystemet. 

For Justine har det snudd livet på hodet, og hverdagen har aldri blitt den samme verken for henne eller resten av familien. Men det er ikke bare selve diagnosen som alltid er problemet.

men da Justine hadde parkert utenfor et kjøpesenter ble hun utsatt for noe som har fått folk over hele verden til å reagere. For da hun kom ut fra sitt lokale kjøpesenter – Mitcham Shopping Centre i Melbourne – oppdaget hun en lapp på bilruta. 

Justine sammen med mannen sin. Foto: Privat

Meldingen var klokkeklar: ‘glemte du rollestolen din?’

Justine skriver på Facebook

Til personen som la denne lappen på bilen min i forrige uke (…) Dagen du så meg hadde jeg en god dag. Jeg kunne gå med min datter uten hjelp, og dagen var fin. Takk for at du ødela den. 

Du fikk meg til å føle det som at folk så på meg, akkurat som de gjør når jeg ikke klarer å gå ordentlig. Jeg er så lei av folk som deg, som skjeller meg ut på mine gode dager, fordi jeg bruker et gode jeg har rett til å bruke. 

Et handikap er ikke alltid ensbetydende med å være lenket til en rullestol, men du vil være glad for å vite at jeg en dag kommer til å være nettopp det. 

Akkurat nå er derimot mitt fokus på å gå i min beste venns bryllup neste september, og ikke at noen skal trille meg inn. Jeg vil da være 42 år. 

Før du ødelegger en annen persons dag, husk at du ikke vet alt, og bare fordi du ikke kan se det, så betyr det ikke at en person ikke sliter med å sette den ene foten foran den andre. 

Justines innlegg har nå blitt delt og likt over 150.000 ganger på Facebook. Og det spres stadig til nye deler av verden.

– Jeg er virkelig overveldet av responsen og alle støttende meldinger, skriver Justine på sin Facebook-side. 

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com