in ,

Hun ga aldri opp drømmen: Etter 960 forsøk fikk hun endelig sertifikatet

Sør-koreanske Cha Sa-soon er ikke alene om å ha strøket på både teoriprøve og oppkjøring, men vi tror vi har vårt på det tørre om vi påstår at hun er alene om å ha forsøkt 960 ganger.

Det å kjøre bil gir frihet, men det krever grunnleggende ferdigheter innen trafikkregler og praktiske kjøreferdigheter. Noen tar dette «med en gang», mens andre sliter litt mer.

For den sør-koreanske kvinnen Cha Sa-soon var veien til førerkorter en del lenger enn den er for de fleste. Men hun ga aldri opp drømmen. Den første gangen hun prøvde seg på teoriprøven, var i 2005. Hun besto ikke. Men hun var bestemt på å få førerkort og fortsatte å ta teoriprøven hver eneste dag til hun lykkes.


Sa-soon dukket opp til teoriprøven hver dag, fem dager i uka i tre år. Deretter reduserte hun oppmøtet til kun to dager i uka. Da hun hadde prøvd seg på teoriprøven 860 ganger lyktes hun.

Dermed var det bare oppkjøringen igjen. Skjønt, det var ikke «bare» det heller. Men da hun totalt hadde gjort 960 forsøk på de ulike prøvene som måtte bestås, sto Cha Sa-soon med førerkortet i hånden.

– Da hun omsider fikk førerkortet sitt kom vi alle og ga henne klemmer og gratulasjoner, og hun fikk blomster av oss, røper kjørelæreren hennes til Daily Mail.

Totalt kostet sjåførutdanningen til Cha Sa-soon 12 500 euro, altså 140 000 kroner.

Den koreanske bliprodusenten Hyundai var så imponert over utholdenheten til kvinnen at de ga henne en splitter ny bil.

Nettstedet Strykprosent.no røper at det er en del som stryker på førerprøven i Norge også, men neppe 960 ganger. Det er kun 52 prosent som består teoriprøven, mens 77 prosent klarer oppkjøringen den første gangen. Det er bilister i Oslo og Bergen som sliter mest på den praktiske prøven, altså oppkjøringen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Lises datter til Her & Nå: «Demenskoret» har gitt henne verdigheten tilbake

Emma Ellingsen vitner i drapssak: – Vi kunne og burde sikkert gjort noe annet