Hjem Hus og hjem Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt? Det er noe eget ved å ha en bok i hånden og bevege seg inn i en annen verden.

En organisasjon kalt «Little Free Library», har som mål å vedlikeholde lesegleden og gleden ved bøker for fremtidige generasjoner. De har laget små, inspirerende biblioteker rundt om i verden og så langt har 75.000 biblioteker åpnet i 88 land.

En familie fra  Coeur d’Alene, Idaho, ble inspirert av dette og ville dra den litt lenger. De fikk ideén til å lage et minibibliotek i hagen sin. Bibliotekaren Sharalee Armitage Howard, bestemte seg for å bruke restene av et 110 år gammelt tre til å lage et helt spesielt mini-bibliotek.

Et magisk tre

Treet ble uthult, fikk et sjarmerende tak og en liten dør med glassvindu. Det ser ut som en rekvisitt fra Harry Potter.

Sharlaee skriver på Facebook: «Ok, dette prosjektet er ikke helt ferdig…men jeg klarte ikke å vente med å dele det. Vi skulle fjerne et tre som var 110 år gammelt, men tok vare på deler av det og gjorde det om til et lite, gratis bibliotek. Noe jeg alltid har ønsket meg.»

Ok, this project isn’t quite finished… but I can’t wait to share it. We had to remove a huge tree that was over 110…

Posted by Sharalee Armitage Howard on Monday, December 10, 2018

It’s beginning to look a lot like Christmas!

Posted by Sharalee Armitage Howard on Thursday, December 13, 2018

Litt av et syn!

Foto: Facebook / Sharalee Armitage Howard

Bøkene kan du se gjennom glassvinduet.

Små bøker, som tatt ut av en Harry Potter film..

Å bevare bøker og interessen for bøker er viktig. Bibliotekaren håper at biblioteker som dette kan være med på å inspirere fremtidige generasjoner til å låne bøker og kose seg i butikken vi alle kjenner og elsker – eller en gang har elsket. Biblioteket.

  1. bobil
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com