fredag, desember 13, 2019
Inspirerende Hun gjør det over 100 år gamle treet om...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

-

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt? Det er noe eget ved å ha en bok i hånden og bevege seg inn i en annen verden.

En organisasjon kalt «Little Free Library», har som mål å vedlikeholde lesegleden og gleden ved bøker for fremtidige generasjoner. De har laget små, inspirerende biblioteker rundt om i verden og så langt har 75.000 biblioteker åpnet i 88 land.

En familie fra  Coeur d’Alene, Idaho, ble inspirert av dette og ville dra den litt lenger. De fikk ideén til å lage et minibibliotek i hagen sin. Bibliotekaren Sharalee Armitage Howard, bestemte seg for å bruke restene av et 110 år gammelt tre til å lage et helt spesielt mini-bibliotek.

Et magisk tre

Treet ble uthult, fikk et sjarmerende tak og en liten dør med glassvindu. Det ser ut som en rekvisitt fra Harry Potter.

Sharlaee skriver på Facebook: «Ok, dette prosjektet er ikke helt ferdig…men jeg klarte ikke å vente med å dele det. Vi skulle fjerne et tre som var 110 år gammelt, men tok vare på deler av det og gjorde det om til et lite, gratis bibliotek. Noe jeg alltid har ønsket meg.»

Ok, this project isn’t quite finished… but I can’t wait to share it. We had to remove a huge tree that was over 110…

Publisert av Sharalee Armitage Howard Mandag 10. desember 2018

 

It’s beginning to look a lot like Christmas!

Publisert av Sharalee Armitage Howard Torsdag 13. desember 2018

Litt av et syn!

Foto: Facebook / Sharalee Armitage Howard

Bøkene kan du se gjennom glassvinduet.

Små bøker, som tatt ut av en Harry Potter film..

Å bevare bøker og interessen for bøker er viktig. Bibliotekaren håper at biblioteker som dette kan være med på å inspirere fremtidige generasjoner til å låne bøker og kose seg i butikken vi alle kjenner og elsker – eller en gang har elsket. Biblioteket.

Enig? Del gjerne artikkelen videre!

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Oppfordrer folk til å demonstrere mot NAV på søndag

"Ja, jeg er en NAV-er, på AAP, og langt fra stolt av det." Slik begynner Ole Johan protesten sin på Facebook. Nå har han...

Hunden har stått i kjetting hele livet sitt. Se den fantastiske reaksjonen når den får se havet for første gang

Schæferhunden Herschel har stått fastbundet og forsømt i en bakgård hele det fem år lange livet sitt. Tennene hans er helt nedslitt etter at...

Dansen til de norske marinerekruttene blir sett over hele verden

Dansen til de norske marinerekruttene tar igjen av på nettet.  Det var under en avslutning for marinerekruttene på Madla i Stavanger at rekruttene valgte en...