Hjem Familie Hun har 6 barn, og huset er alltid ryddig. Slik gjør hun det

Hun har 6 barn, og huset er alltid ryddig. Slik gjør hun det

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Krechelle Carter skriver bloggen «Eight at home». Nå har hun nylig delt et innlegg der hun forteller hvordan hun klarer å holde huset rent og pent til en hver tid, selv med seks små barn.

«Hvis du kommer hjem til oss midt i en spagetti bolognese-middag, er det ikke mulig å skjule at åtte folk bor og spiser her. Men stort sett, er huset ryddig. Og det gjør meg glad», skriver Krechelle.

Foto: Krechelle Carter

 

Her er hennes 6 tips til hvordan man kan holde huset ryddig når man har barn:

1 La barna hjelpe til

Vi maler, vi bygger klosser, vi blir møkkete ute, barna gjør masse grisete ting, men de må rydde opp etter seg – alltid.

De vet hvordan de skal putte ting i søppelbøtten. De kler på seg selv. De vet hvor de skal legge skitne klær og hvor sko og sekker skal. De rer sengene sine. Det er bare rutine.

2 Kast ut ting

Jeg har minimalt med møbler, og akkurat nok sengetøy til alle, men vi har ikke masse unødvendige greier. Ingen trenger seks forskjellige sengetøy. Du trenger ikke det Tupperware-settet du aldri bruker.

Foto: Krechelle Carter

3 Sorter

Når noe nytt kommer inn, går noe gammelt ut. Vi holder ting brettet og sortert. En boks for dinosaurer, en for kunst, en for gavepapir og så videre. Alt har sin plass.

4 Rydd om morgenen

Jeg lukker aldri døren bak meg for å gå på skole eller jobb uten at huset er ryddig. Barna har redd opp sengene sine, vasker og benker er rene. Vi er alltid forbanna sent ute, men huset er rent.

5 Vask skikkelig en gang i uka

Da tar jeg gulv, bad, toalett, vasker, skifter på sengene, tørker støv, går over kjøleskap og mikroovn.

6 Duftlys

Duftlys får hjemmet ditt til å virke nyvasket og rent, og duftende av eple. Jeg elsker epler. Og jeg elsker duftlys. Jeg åpner også vinduer og dører og får inn frisk luft.

Så der har du det: Hold hodet over vannet, så slipper du å bekymre deg hele uka. En kjapp rydderunde hver morgen, og en skikkelig rundvask i uka, skriver Krechelle.

LES OGSÅ: Ekspert: Dagens barneoppdragelse er fullstendig krise. Her er 5 tips alle småbarnsforeldre burde få med seg

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com