Hjem Historier fra livet Hun har Downs syndrom og bachelorgrad – Nå går farens hyllest viralt

Hun har Downs syndrom og bachelorgrad – Nå går farens hyllest viralt

Rachel Handlin har blitt et forbilde for tusenvis av mennesker.

Rachel ble født med Downs syndrom. En diagnose som har gjort at hun har møtt stigma og nedsettende kommentarer gjennom hele oppveksten. Men Rachel har bevist at ingenting er umulig, diagnose eller ei.

Hun har nemlig oppnådd en bachelorgrad i kunst. Nærmere bestemt Bachelor of Fine Arts degree in Photography & Media fra California Institute of the Arts.

Helt siden hun var liten har Rachel hatt en genuin interesse for nettopp kunst.

– Første gang vi tok henne med til Musée d’Orsay, var det som om en elektrisk ladning passerte gjennom Rachels kropp. Hun fikk en umiddelbar, sterk, positiv fysisk reaksjon på kunst, forteller Rachels far Jay Handlin til Ron Project.

Og foreldrene har gjennom hele oppveksten støttet Rachel til å gå for drømmen sin. Nemlig å utdanne seg og jobbe med kunst. Og du kan tro det var to stolte foreldre som brukte sosiale medier for å meddele at Rachel hadde bestått eksamen.

Twitter skrev faren et innlegg som raskt gikk viralt over hele verden:

«Dette er datteren min, Rachel Handlin. Hun oppnådde sin fulle Bachelor of Fine Arts-grad i fotografi og media fra det prestisjetunge California Institute of the Arts. Rachel har Downs syndrom.

Jeg er offisielt den stolteste faren på planeten.»

"Dette er datteren min, Rachel Handlin. Hun oppnådde sin fulle Bachelor of Fine Arts-grad i fotografi og media fra det…

Posted by Sosialnytt on Tuesday, January 12, 2021

Det handler om tillit

Rachels foreldre er ikke i tvil om at flere mennesker med forskjellige diagnoser kan klare å ta høyere utdannelse, dersom de får den nødvendige tillit og støtte.

Til People forteller faren at en av grunnene til at nettopp Rachel har klart det, er at de rundt henne har hatt tro på henne og gitt henne den samme mulighet som andre barn.

– Dette er en veldig grov beregning men av alle mennesker med Downs syndrom i verden er det kanskje en av en million som tar høyskoleeksamen. Det er ikke fordi de er de eneste som kan klare det. Det er fordi de andre blir nektet det av sine familier, som kjemper mot urettferdige odds, sosiale skjevheter, lave forventninger og systemer som jobber mot dem, sier Jay Handlin.

Denne jenta viser at alt er mulig! Så lenge man får muligheten og har folk rundt seg som har tro og gir støtte. Del gjerne saken om Rachel videre, kanskje kan den inspirere andre til å gå etter drømmene sine.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com