Chelsea Werner har Downs syndrom. Likevel har hun alltid blitt oppmuntret av sine foreldre til å være aktiv og følge sine drømmer. Det har gitt resultater.

Foto: Chelsea Werner

Chelsea har vunnet «National Special Olympics Gymnastics Championship» hele fire ganger. Og hun har vunnet «Down World Championship» to ganger.

Treneren hennes forteller at hun husker hvordan Chelsea knapt kunne gå fra den ene enden av bommen til den andre i begynnelsen. Men hun har jobbet hardt, og det har virkelig vist resultater. Det skriver nettsiden Titta på videon.

Foto: Chelsea Werner

Ble med i H&M-kampanje

I 2016, ble Chelsea spurt om hun ville være med i H&Ms kampanje med framgangsrike idrettsfolk. Det ville hun, og det ble starten på hennes modellkarriere. Samme år gikk hun på catwalken under moteuken i New York. Og i 2018 ble hun intervjuet av «Teen Vogue». Hun har også vært gjest på «The Today Show».

I dag jobber Chelsea tett med modellbyrået «WeSpeak», som representerer modeller som skiller seg ut fra det typiske skjønnhetsidealet.

Foto: Chelsea Werner

Blir hyllet

Chelsea forteller at det ikke var lett å komme inn i modellverdenen. Men takket være hennes tålmodighet, turn-bakgrunn og støtte fra foreldrene, har hun blitt et forbilde for mange mennesker med samme syndrom.

Chelsea har gjort det til sitt oppdrag å fortelle andre at de kan bli hva de vil, og at de må følge drømmene sine og ikke gi opp. I et intervju med «A Plus» sier hun:

Foto: Chelsea Werner

«Jeg tror ikke mennesker med Downs syndrom er godt nok representert. Jo mer vi er representert, desto flere kommer til å se hvor mye vi er kapable til å gjøre.»

LES OGSÅ
Baby ble forlatt på toalettet på flyplass i 1986. Nå har Steven fått utenkelige nyheter

Chelsea har i dag mange fans og følgere i sosiale medier. Hun er et ekte forbilde som blir hyllet, både av mennesker med Downs syndrom og mennesker uten.

Foto: Chelsea Werner

Se video og intervju med Chelsea her: