Forsiden Historier fra livet Hun har Downs syndrom og har vunnet VM to ganger. Nå blir...

Hun har Downs syndrom og har vunnet VM to ganger. Nå blir hun også modell

Chelsea Werner har Downs syndrom. Likevel har hun alltid blitt oppmuntret av sine foreldre til å være aktiv og følge sine drømmer. Det har gitt resultater.

Foto: Chelsea Werner

Chelsea har vunnet «National Special Olympics Gymnastics Championship» hele fire ganger. Og hun har vunnet «Down World Championship» to ganger.

Treneren hennes forteller at hun husker hvordan Chelsea knapt kunne gå fra den ene enden av bommen til den andre i begynnelsen. Men hun har jobbet hardt, og det har virkelig vist resultater. Det skriver nettsiden Titta på videon.

Foto: Chelsea Werner

Ble med i H&M-kampanje

Reklame

I 2016, ble Chelsea spurt om hun ville være med i H&Ms kampanje med framgangsrike idrettsfolk. Det ville hun, og det ble starten på hennes modellkarriere. Samme år gikk hun på catwalken under moteuken i New York. Og i 2018 ble hun intervjuet av «Teen Vogue». Hun har også vært gjest på «The Today Show».

I dag jobber Chelsea tett med modellbyrået «WeSpeak», som representerer modeller som skiller seg ut fra det typiske skjønnhetsidealet.

Foto: Chelsea Werner

Blir hyllet

Chelsea forteller at det ikke var lett å komme inn i modellverdenen. Men takket være hennes tålmodighet, turn-bakgrunn og støtte fra foreldrene, har hun blitt et forbilde for mange mennesker med samme syndrom.

Chelsea har gjort det til sitt oppdrag å fortelle andre at de kan bli hva de vil, og at de må følge drømmene sine og ikke gi opp. I et intervju med «A Plus» sier hun:

Foto: Chelsea Werner

«Jeg tror ikke mennesker med Downs syndrom er godt nok representert. Jo mer vi er representert, desto flere kommer til å se hvor mye vi er kapable til å gjøre.»

LES OGSÅ
Moren fikk beskjed på sykehuset om at babyen hennes døde. 70 år senere får hun en utenkelig nyhet

Chelsea har i dag mange fans og følgere i sosiale medier. Hun er et ekte forbilde som blir hyllet, både av mennesker med Downs syndrom og mennesker uten.

Foto: Chelsea Werner

Se video og intervju med Chelsea her:

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT