Hjem Historier fra livet Hun har gått ned 158 kilo, men får fortsatt stygge kommentarer for kroppen sin

Hun har gått ned 158 kilo, men får fortsatt stygge kommentarer for kroppen sin

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Jacqueline Adan veide 226 kilo da hun bestemte seg for å ta grep. Da hadde hun fått mange stygge kommentarer på grunn av vekten sin. 158 kilo lettere, får hun fortsatt stygge kommentarer. Nå fordi hun har en del ekstra hud.

Jacqueline har skrevet et innlegg på Instagram der hun forteller om en episode som skjedde da hun var på ferie i Mexico forrige sommer. Innlegget har siden gått viralt, og Jacqueline blir nå hyllet for det hun skriver. Det skriver People.

«Da vi var på ferie i Mexico, var det første gang jeg badet i badedrakt på veldig lenge, og det var enda lenger siden jeg hadde på meg badedrakt uten noe som dekket resten av huden», skriver hun.

Folk pekte og lo

Jacqueline fortsetter: «Jeg var grudde meg til at jeg skulle ta av meg klærne mine og gå ned til svømmebassenget eller til stranden. Jeg følte meg fortsatt som den samme 226 kilo tunge jenta. Og da skjedde det.

Et par som satt ved bassenget begynte å le og pekte på meg og more seg så snart jeg hadde tatt av meg klærne. Så hva gjorde jeg? Jeg tok et dypt åndedrag, lo og gikk ned i bassenget.

Det var et stort øyeblikk for meg.

Jeg hadde forandret meg.

Jeg var ikke den samme jente lenger», skriver Jacqueline.

«De har ingen rett til å le av meg»

«Ja, jeg har fortsatt mye løs hud, jeg kan fortsatt kjenne meg usikker iblant, og jeg kan fortsatt bli gjort narr av. For å være ærlig, ja det gjorde noe med meg. Men jeg skal ikke la mennesker som disse få påvirke meg lenger.

Jeg har ikke tenkt å la andre menneskers tanker hindre meg i å leve mitt liv.

De kjenner ikke meg.

De vet ikke hvordan jeg har jobbet livet av meg for å miste 159 kilo.

De har ingen rett til å sitte og peke og le av meg.

Det var derfor jeg lo», skriver hun.

Inspirerer andre

Det at Jacqueline åpent forteller om spiseforstyrrelsen og reaksjonene hun møter fra omverden har gjort henne til en inspirasjon for mange mennesker i samme situasjon. I skrivende stund har hun 132.000 følgere på Instagram og nylig skrev hun et innlegg som mange kan kjenne seg igjen i.

«Jeg hadde en ny økt med terapeuten min i dag, og det var sårt tiltrengt!
Jeg føler at jeg er på et så bedre sted med mat og spiseforstyrrelse, MEN jeg har fortsatt en lang vei å gå. Jeg er stadig i denne dragkampen med å kjempe mot hvem jeg var tidligere og hvem jeg er nå. Det er så vanskelig å gi slipp på tidligere tanker og følelser og virkelig omfavne denne nye måten å tenke og føle på … uansett hvor mye jeg vil! Ikke bare med mat og matvalg, men med hvem jeg vil være generelt. Uten at kroppen min, mat og gammel negativ selvprat tar over og holder meg tilbake.
Med å gi slipp på hvem jeg en gang var, med det jeg en gang trodde eller med hvem andre ønsket at jeg skulle være.

Terapeuten min minnet meg på i dag at jeg ikke trenger å ha det helt klart akkurat nå. Og det er ok!
Fortiden min og det tidligere jaget lærte meg så mye, og er fortsatt en stor del av meg i dag. Men å leve så mye i fortiden, angre på tidligere beslutninger og ønske at du kan gå tilbake og endre ting, hindrer deg bare i å virkelig leve i øyeblikket og hindrer deg i å være i stand til å virkelig komme videre.
Det som betyr noe er å fortsette å jobbe med å sparke bort gamle tankemønster, gamle vaner, tanker og atferd rundt maten og jobbe med å endre disse tingene slik at jeg virkelig kan komme meg. Og det vil ikke skje over natten. Endring tar tid. Å endre gamle tenkemåter eller gamle vaner eller atferd tar tid. Og det er også ok!

Selv om jeg fremdeles finner ut hvem jeg er, hvordan jeg kommer akkurat der jeg vil være og den beste veien og planlegger for min egen fremgang… det er ok. Det handler ikke om å hate hvem jeg en gang var, det handler om å omfavne den jeg blir!

Så hvis du føler deg fast som meg, i denne drakampen med deg selv – det er ok. Det er ok å fremdeles finne ut av det hele. Det er ok å ha et pågående arbeid. Og det er ok å gi slipp på tidligere feil slik at du virkelig kan være i stand til å komme videre i livet,» skriver hun.

En virkelig tøff kvinne som forteller historien sin og ikke minst en stor inspirasjon for andre! Del gjerne historien videre, kanskje noen i nettopp din krets kan ha godt av å lese den!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com