Hjem Nyheter Hun har jobbet på samme apotek siden 1951

Hun har jobbet på samme apotek siden 1951

Det er svært få som kan si de har 73 års erfaring i arbeidslivet. Enda færre kan skryte av at den nyansatte liker seg godt nok til å bli i bedriften i 73 år.

Sadie Jefferson var 15 år da hun kom inn dørene til sin aller første jobb. Hun var nyansatt hos apoteket i hovedgaten i den lille nord-irske byen Portrush.

Fasader har blitt pusset opp, skiltene byttet ut – men til sommeren har Sadie hilst kundene velkommen til det som i dag heter Gordons Chemist i 72 år.

Kvinnen som nå er 86 år jobber fortsatt en dag i uken.

Selv om apoteket har skiftet eiere en rekke ganger så har Sadie aldri hatt noen bekymringer omkring å miste jobben når eierskapet har endret seg. Hver gang det har vært et eierskifte, så har hun alltid hatt kjentfolk i selskapene som har tatt over.

– Det var J.G.W. Boggs Medical Hall da jeg begynte, så endret det til RG Macaulay’s, så ble det til Herons, før det for en kort periode ble til et Lloyds-apotek. Men nå er det Gordons, forteller Sadie Jefferson til BBC News.

Hun begynte i butikken da hun var 15 ½ år gammel. Men dagen etter hun startet, fikk hun beskjed om å heller jobbe i apoteket. Og der har hun blitt.

– Jeg tror aldri jeg kunne ha sluttet og byttet til en annen jobb et annet sted. For jeg har vært heldig med at jeg alltid har kommet overens med alle jeg har jobbet med her, både ledere og kolleger. Jeg tror at om man bare gjør jobben sin ordentlig, så vil man ikke ha noen problemer, sier 86-åringen til BBC.

Den gang hun startet apotek-karrieren var det stort sett menn som betjente apotekene. Men etter hvert som årene har gått har det skjedd en utvikling Sadie setter pris på: Hun har fått flere og flere kvinnelige kolleger.

En av dem er Lyndsay Sinclair:

– Jeg begynte her i 2007 og har hatt privilegiet å jobbe med fru Jefferson i mer enn 15 år nå. Selv om hun har redusert timene, tar hun med seg all den enorme erfaringen når hun kommer inn på tirsdagene. Og via iPad og smarttelefon holder hun seg fortsatt oppdatert med alt nytt, sier kollegaen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com