Hjem Familie Hun nekter tenåringssønnen å ta ekstrajobb – dette er grunnen

Hun nekter tenåringssønnen å ta ekstrajobb – dette er grunnen

TikToker Esther Boyd har en helt klar grunn til at hun nekter å la tenåringssønnen ta en jobb. Det har skapt debatt på internett.

På den ene siden ønsker foreldre alt godt for barna sine. Samtidig må det oppdragelse til for at barna etter hvert skal bli ansvarlige voksne. Mange mener at det at barna har en deltidsjobb ved siden av skolen er en del av denne reisen. Der er TikTokeren Esther Boyd dypt uenig.

– Jeg har en 15 år gammel sønn. Han er i den alderen der «alle» får seg en jobb, sier Esther Boyd i en video på TikTok.

Her gjør hun det klart at da sønnen ville ha en ekstrajobb, slik alle vennene hans hadde, så fortalte hun 15-åringen at hun ikke ville at han skulle jobbe.

– Jeg sa til han at han skulle følge med på livet til vennene sine og se hva som skjer. Jeg sa at du har hele livet til å jobbe, så hvorfor starte nå, sier hun

Hun ba sønnen heller finne noe han virkelig ønsker å gjøre, og heller gjøre det gratis enn å ta en jobb.

– Jeg synes det er galskap å fortelle et barn på 14-15 år at de skal ut i verden og få seg en jobb slik at de får arbeidserfaring. Som om de ikke vil få erfaring med det hele resten av livet, sier Esther som i videoen påpeker at de er en helt vanlig middelklassefamilie, og at sønnen ikke får alt servert på et sølvfat.

– Han kommer ikke til å pensjonere seg før han er 100 år så hvorfor skal han starte når han er 15?

@esthers_universe

Its just not necessary. Working isn’t everything. He’s got a million hobbies. I encourage that instead. #parentingtok #raisingteens #economy #newworld

♬ original sound – Esther’s Universe Podcast

Det er slettes ikke alle i kommentarfeltet som er helt enig med henne.

«Jeg begynte å jobbe som 13-åring. Nå er jeg mor til 3, gift, eier en franchise og er bare 28. Jeg har høyere arbeidsmoral enn mange jeg kjenner og ansetter, angrer ikke på det», sier en av følgerne hennes.

En annen påpeker at «En jobb bygger selvtillit, ansvarlighet, kommunikasjonsevner og solidaritet med jevnaldrende. Det lærer deg å møte opp, men også ta stå opp for deg selv».

I kommentarfeltet får hun også høre fra en som brukte tenårene til å utforske livet, slik Esther ønsker at sønnen skal gjøre. «Jeg hadde ikke jobb som tenåring, problemet var å finn jobb da jeg var 19 og sto uten erfaring», sier hun.

Flere påpeker også at de ekstra pengene gir ungdommene ekstra uavhengighet, som er til stor glede for dem.

En sier at foreldrene hennes hadde de samme meningene – og hevder at det bare har vært skadelig for henne.

Og det er også foreldre som har forsøkt den samme taktikken som er uenige: «Jeg hadde samme oppfatning, og det ble det en av de tingene jeg angret på da han ble eldre. Han hadde ingen selvtillit når det var på tide å jobbe», forteller en annen mamma.

Men noen er enige med Esther og ser poenget hennes:  «Jeg er SÅ glad for at du gjør dette, jeg er UTBRENT etter ha ha jobbet de siste 15 årene og jeg er ikke engang 30», melder en.

«Det er en upopulær mening, men foreldrene mine gjorde dette. Jeg er takknemlig for at de lot meg være et barn, og jeg har heller aldri hatt problemer med å få jobb i voksen alder», er det en annen som sier.

Det er også mange som har jobbet som tenåringer som støtter 15-åringens mamma. En av dem jobbet fra 17-21 på en matbutikk og husker hvor slitsomt det var.

En annen mener at det er slitsomt – men samtidig bra å stå litt på egne ben.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com