Hjem Historier fra livet Hun ble sett på som den peneste i klassen – Så delte hun den brutale sannheten

Hun ble sett på som den peneste i klassen – Så delte hun den brutale sannheten

Del
X

Margherita Barbieri ble spådd en lysende fremtid. Nå har bildene hennes blitt en stemme for så mange som lider av samme sykdom.

Margherita var en sprudlende jente. En livsglad ungdom som ble sett på som klassens peneste, som guttene lå paddeflat for, og som hadde en stor drøm om å bli danser. Livet var bra. Hun var vakker, hadde mange venner og var populær. Slik skulle det ikke bli.

Jenta som er født i England, har de siste årene delt en rekke bilder av seg selv på sosiale medier. Bilder som hun håper skal kunne hjelpe å sette fokus på sykdommen hun fikk; anoreksi.

Et av problemene til Margherita på skolen var danselæreren. Hun hadde jo en drøm om å bli danser, rettere sagt profesjonell ballettdanser. Men læreren var av den strenge og ufine typen. Hun fikk stadige tilbakemeldinger om at hun ikke var god nok. Det vil si, kroppen hennes var ikke godt nok til å lykkes med ballett.

Læreren gikk så langt som å fortelle henne at lårene var problemet. De var for tykke.

Kommentarene og tilbakemeldingene gjorde noe med tenåringen. Det plaget henne så mye at hun begynte på en streng diett for å gå ned i vekt.

Ingenting skulle få stoppe drømmen hennes. På det verste spiste hun bare 140 kalorier om dagen.

Foto: Instagram

Og noen dager spiste Margherita rett og slett ingenting. Hun sultet seg selv.

«Vekten min var i utgangspunktet helt fin, men jeg var var fast bestemt på å bli en bedre danser, så jeg begynte å trene uten å spise noe i det hele tatt. Det fikk meg til å hate kroppen min, kroppen jeg en gang elsket, kroppen jeg en gang var stolt av, og i stedet vendte jeg meg mot utseendet mitt,» har Margherita uttalt til Daily Mail.

Den brutale livsstilen fikk store konsekvenser, og til slutt veide Margherita bare 25 kilo.

Foto: Instagram

Slik ble hun frisk

Margherita forsto at hun måtte bryte syklusen. Hun ville miste livet dersom hun fortsatte slik.

Men hvordan skulle hun klare det? Anoreksia er ikke bare som å slå av en bryter så er man kvitt det. Vel, hun begynte med å lage en liste.

På listen skrev hun ned matvarer hun visste inneholdt over 200 kalorier, matvarer hun ble uvel av å tenke på. For eksempel smør og sjokolade.

Sakte men sikkert begynte hun å inkludere matvarene fra «kalorilisten» i dietten sin, og vekten gikk oppover igjen. Hun spiste seg faktisk helt tilbake til sine 55 kilo.

Foto: Instagram

Det ble aldri noe av drømmen om å bli ballettdanser. Men Margherita Barbieri har funnet et nytt kall i livet som gir mening. Hun forteller historien sin, for å kunne inspirere andre som havner i samme situasjon. Det går faktisk an å snu sykdommen.

Itillegg danser hun i musikaler, en danseindustri hvor man kan ha den kroppen man har. Hvor det ikke er krav om hvor tykke lårene kan være.

Foto: Instagram

«Mitt råd til alle er å lære å elske kroppen din og deg selv, ha et godt forhold til mat, ikke la noen få lov til å trykke deg ned. Jeg mener vi alle burde kjempe for en kur mot anoreksi, det er en kraftig sykdom som ofte er livstruende, jeg er så heldig at jeg klarte å bli frisk,» sier Margherita.

Foto: Instagram

Jeg håper virkelig historien til denne kvinnen kan være til hjelp og inspirasjon for andre som utvikler anoreksi. Del den gjerne videre, kanskje treffer den noen som trenger å lese den.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com