onsdag, oktober 21, 2020

Hun skjulte først graviditeten. Deretter skjulte hun drapet på sin egen sønn i 32 år

Mest lest nå

Den forlatte babyen holdt på å fryse i hjel. Det den hjemløse katten da gjorde hylles over hele verden!

Katten Masha fant den 12 uker gamle gutten liggende i en pappeske på gaten i Obninsk, Russland. Det er vanskelig å si hvor bevist handlingen til katten var, men den reddet uansett livet til den lille babyen.

Åpenhjertig Jan Thomas om konflikten: – Jeg ble mobbet ut

For ikke lenge siden kjøpte Jan Thomas og kjæresten Harlem Alexander leilighet sammen. Nå forteller kjendisstylisten om hvorfor de måtte flytte....

15. mai i 1988 fant to små barn som var ute og lekte en død baby i en papirpose. Kvinnen som ble pågrepet for drapet den 23. juli 2020, 32 år etter ugjerningen, var babyens mor.

Da politiet i Alameda County i San Fransisco, USA, pågrep den nå 52 år gamle Lesa Lopez falt brikkene på plass i et mysterium etterforskerne gjentatte ganger har mislyktes med å oppklare i de 32 årene som har gått siden en liten babygutt ble funnet i en papirpose ved elvebredden i Castro Valley. Dette melder nettstedet US News.

Gjennombrudd med genteknologi

Gjennombruddet i saken kom takket være moderne genteknologi, og politietterforskerne benyttet den samme avanserte DNA-testingen som ble benyttet i den såkalte Golden State-saken der seriemorder og tidligere politimann Joseph James DeAngelo til slutt ble dømt til livstid etter å ha begått over 120 innbrudd, mer enn 50 voldtekter og 13 drap.

Allerede i 2005 fant etterforskerne DNA-spor i materialet fra åstedet hvor den døde babyen i papirposen ble funnet. Den gang manglet etterforskerne teknologien for å nøste seg frem til den de antok var guttens mor og som også var mistenkt gjerningsperson.

Da etterforskerne gjenåpnet saken i fjor fikk de hjelp av genteknologi-eksperter fra FBI og private laboratorier, blant annet Gene-by-Gene som eier FamilyTreeDNA der privatpersoner kan spore opp røttene sine.

DNA-profilen som ledet etterforskerne til den nå 52 år gamle kvinnen ble bekreftet da de sammenlignet åstedsprofilen med DNA funnet i søppeldunken til Lopez.

Kvinnen har erkjent ugjerningene og har siden 23. juli sittet fengslet i påvente av rettergang.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Populært denne uken

Farmen-Nils valgte å trekke seg: – forteller den triste grunnen

Nylig sprakk "Farmen-skandalen" hvor det ble kjent at syv av deltagere fra årets farmen ved flere tilfeller forlot gården og oppsøkte mennesker...

3 gode tips for kjøp av aksjer

Går du og leker med ideen om å tjene penger på aksjer, men vet ikke helt hvordan du kommer i gang med...

Siste nyheter