Hjem Kjendisnytt Hun spilte Hyacinth Bucket – Dette gjør skuespilleren nå

Hun spilte Hyacinth Bucket – Dette gjør skuespilleren nå

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Patricia Routledge er fremfor alt kjent for nordmenn fra rollen sin som Hyacinth Bucket i serien Høy på pæra (originaltittel: Keeping Up Appearances) Den britiske situasjonskomedien som gikk på BBC fra 1990 til 1995 ble snart en suksess i Norge også.

Det ble laget fem sesonger og totalt 44 episoder av serien der Hyacinth Bucket, en middelaldrende kvinne fra et ordinært middelklassestrøk, insisterer på at navnet uttales «Bouquet». Med sin beskjedne ektemann Richard på slep, var Hyacinth selve inkarnasjonen av en snobb.

– Jeg vet ikke helt når jeg skjønte at showet var ganske vellykket, men jeg opplevde ofte at taxisjåførene sa noe sånt som at «Du skal vel ikke fortelle meg hvordan jeg skal kjøre?», forteller Patricia Routledge ifølge Yahoo i en større BBC-intervju.

Høy på pæra var faktisk et av dronningmorens favoritt-programmer. Også daværende dronning Elizabeth II skal ha hatt sansen for komedien.

– Hyacinth ville ha blitt så smigret at hun ikke ville hatt ord, sier Routledge.

Routledge har ikke spilt i filmer eller serier siden 2001, men har medvirket i flere dokumentarer. I 2017 fikk hun tittelen «Dame» av daværende dronning Elizabeth II for sine bidrag til underholdning og veldedighet.

Patricia Routledge har aldri giftet seg, eller fått barn. I et intervju fra 2001 til The Telegraph forklarer hun at skuespillerkarrieren tok mye at tiden hennes i yngre år.

– Jeg tok ikke en beslutning om ikke å gifte meg eller ikke å bli mor. Livet ble bare sånn fordi engasjementet mitt i skuespill var så altoppslukende, sier hun.

Hennes første møte med rollekarakteren Hyacinth fant sted midt på natta. Hun kom hjem fra en sen middag, og så manuset ligge på dørmatten. Egentlig var planen å komme seg til sengs og lese det neste morgen, men nysgjerrigheten vant. Planen var å bare lese et par sider.

– Du vet i løpet av de fem første sidene om det er noe som kan bli bra. Jeg satt og leste og lo hele natten og skjønte dette var en karakter jeg kunne fylle, sier hun i et intervju på The One Show.

I dag lever 95-åringen et live ute av rampelyset i den engelske byen Chichester.

  1. David Stockwell (60) fra «Med hjartet med rette staden»
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com