Hjem Nostalgi Hun spilte Mary Ingalls i «Huset på prærien» – Slik lever hun i dag

Hun spilte Mary Ingalls i «Huset på prærien» – Slik lever hun i dag

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Melissa Sue Anderson spilte Mary Ingalls i «Huset på prærien», og ble et kjent barneansikt over hele verden. Men etter å ha forlatt serien etter syv sesonger takk Melissa seg tilbake fra rampelyset. Slik lever den tidligere barnestjernen i dag!

Har du, som jeg, vokst opp med den amerikanske drama- westernserien fra Minnesota, om familien som bodde i en liten landsby, i nettopp huset på prærien?
Denne drama- og westernserien gikk på NRK fra 1976. Den handler om en familie som bor på en gård i Walnut Grove i Minnesota, på slutten av 1800-tallet.

Serien strakk seg over ni sesonger, og dens tidløse tema gjør den like aktuell og nesten like populær i dag.

Her hjemme ble serien sendt på NRK fra 1976 og senere på TvNorge fra 1992.

Huset på prærien ble skrevet av forfatteren Laura Ingalls Wilders. Hun brukte selv sin egen oppvekst og barndom som inspirasjon. Boken til Wilders ble umåtelig populær og er oversatt til mer enn 30 språk, og har solgt over 60 millioner eksemplarer.

Selv i dag blir serien oppdaget av den oppvoksende generasjon.

Mary Ingalls

En av hovedpersonene i serien var datteren Mary Ingalls, som ble spilt av unge Melissa Sue Anderson. Melissa startet sin karriere som barneskuespiller med gjesteroller i serier som The Brady Bunch og Bewitched, men hennes store gjennombrudd kom da hun, 11 år gammel, begynte å dukke opp som Mary Ingalls i Huset på prærien.

Melissa Sue Anderson som Mary Ingalls. Foto: Wikipedia

I et intervju har Melissa Sue Anderson tidligere fortalt at hun var heldig som fikk en så fremtredende rolle i serien, siden karakteren hennes knapt inntar en plass i bøkene til Laura Ingalls, som serien er basert på.

– Jeg er heldig, for i boka er det ikke mye av den karakteren. Laura var en ganske aldrende kvinne da hun skrev bøkene. Hun husket det beste fra livet. Karakterene til Ma og Mary tok ikke mye plass. Det var mye om Laura og pappa og hunden Laura og Jack og Laura og Mr. Edwards, men ikke mye Mary.

Melissa var med i de første syv sesongene, og gjorde deretter en gjesteopptreden i den åttende. Hun forlot deretter serien og dukket siden opp i filmer som «Which mother is mine» og «Survival of Dana», men ingenting hun gjorde var i nærheten av å oppnå samme suksess.

Forsvant fra rampelyset

I 1990 giftet Melissa Sue Anderson seg med TV-produsenten Michael Sloan, som hun fortsatt er gift med. Sammen har de en datter og en sønn som heter Piper og Griffin. Livet med familien fikk Melissa til å ta en uventet beslutning – å bli kanadisk statsborger. I 2002 flyttet familien til Montreal, og i 2007 hadde skuespilleren fått kanadisk statsborgerskap.

– Hele familien er kanadisk nå. Mannen min og jeg måtte ta testen, og vi studerte og studerte og studerte, sa hun i et intervju med E-Talk.

Melissa Anderson sammen med mannen sin. Foto: Privat/Twitter

For Melissa var det ekstra viktig å forlate rampelyset helt når barna hennes ble født, siden hun ikke ville at de skulle føle seg presset til å bli barnestjerner slik hun hadde vært.

– Jeg trakk meg egentlig for barna slik at de skulle ha sin egen følelse av hvem de var.

De siste årene, når barna har blitt store, har Melissa begynt å dukke opp i rampelyset igjen!

Melissa Anderson sammen med datteren Piper. Foto: Privat/Twitter

LES OGSÅ: Husker du David Stockwell (60) fra «Med hjartet på rette staden»? Slik ser han ut i dag

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com