Hjem Dyr Hun tok til seg ulvevalpen som var forlatt av moren – nå er de uadskillelige

Hun tok til seg ulvevalpen som var forlatt av moren – nå er de uadskillelige

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

De fleste som skal velge kjæledyr havner som regel opp med en hund, katt eller kanskje et marsvin. Men ikke Alida fra Russland. Hun tilbringer dagene sine sammen med en ulv hun reddet som liten valp.

Den unge jenta ved navn Alida fant ulven Kira som ble forlatt av moren da hun bare var 3 dager gammel og som uten hjelp ikke ville ha klart å overleve. Heldigvis var Alida der for henne.

Foto: Instagram

Som du sikkert kan forestille deg, er det slett ikke lett å temme en ulv, og det krever nok både tålmodighet og erfaring fra en ekspert. Kiras mor tilhørte en familie som ikke lenger kunne håndtere dyret. De leverte derfor ulven til et dyrehjem, hvor Kira ble født. Dessverre forlot moren valpene sine etter tre dager, og Kira og søsknene hennes ble håndmatet av de frivillige på dyrehjemmet.

For både moren og de små valpene var sjansen for å overleve i naturen ikke veldig stor, ettersom ingen for eksempel har lært dem å jakte. Så snart valpene ble litt sterkere, begynte dyrehjemmet å lete etter familier som kunne ta dem til seg. Det var her Alida kom inn i bildet.

– Moren til Kira bodde tidligere hos en familie, men de klarte ikke å ta vare på henne, og hun havnet på et dyrehjem. Kira ble født på dette hjemmet. Hvis den slippes ut i naturen, er det stor sannsynlighet for at hun dør siden ingen lærte henne å jakte. Kiras mor forlot babyene sine da de var 3 dager gamle, så de ble matet for hånd. Og jeg tok henne med meg så snart Kira ble sterkere og jeg kunne mate henne med melk, forteller kvinnen til Bored Panda.

Foto: Instagram

Alida forteller videre om hvordan det er å leve med en ulv i hjemmet.

– Jeg tok henne hjem da hun bare var 28 dager gammel. Hun er intelligent, men veldig sta. Helt fra starten startet jeg en sosialiseringsprosess med henne. Hun møtte et stort antall hunder, mennesker og barn. Vi dro til forskjellige steder slik at hun kunne studere forskjellige dufter og høre nye lyder. Ulver har en medfødt neofobi, frykt for alt som er nytt. Det er en veldig vanskelig, lang og kjedelig prosess, men det er nødvendig for Kira for å kunne leve med meg i dette miljøet og føle seg trygg.

Foto: Instagram

Mange reaksjoner

Folk som møter Alida på gaten med Kira i bånd er naturlig nok veldig fascinert av det faktum at hun har en ulv som kjæledyr og stiller henne alltid mange spørsmål. Alida forsikrer folk om at Kira ikke er farlig og at hun bor sammen med sønnen, en 7 år gammel gutt.

Alida beskriver Kira som et veldig omsorgsfullt og snilt dyr.

– Hvis hun føler at noen er redd for henne, kommer hun ikke i nærheten. I tillegg har hun lært å ikke reagere på andre hunder som provoserer henne på gaten og er alltid veldig rolig.

Foto: Instagram

Men Alida får også mye kritikk. Mange har kritisert henne for hennes påståtte uaktsomhet fordi det kan være svært risikabelt å ha et vilt dyr av den typen hjemme. Spesielt når man har barn i huset.

Den kritikken mener Alida er uberettiget.

– I virkeligheten reagerer folk ganske normalt, fordi Kira er veldig vennlig og ikke skaper frykt hos mennesker. Men på internett er folk både sinte og dumme, de skriver forskjellige ting, forteller hun til Bored Panda.

Foto: Instagram

På Instagram publiserer Alida stadig nye bilder og videoer av livet sammen med ulven. Over 35.000 mennesker følger henne på kanalen, og det er også der hun mottar det meste av kritikken.

– Vi lever med henne og bryter folks stereotyper om ulv. Er det vanskelig å temme et slikt dyr? Absolutt. Men jeg visste hva jeg gikk til: før jeg tok henne, studerte jeg mange artikler og informasjon, kommunisert med ulveeiere og kenneler, sier Alida.

Foto: Instagram

Om du vil se mer av Alida og ulven kan du se profilen hennes på Instagram som heter Shes a Wolf.

LES OGSÅ: Veronika reddet bjørnunge fra nedlagt Zoo – nå går bildene av de to verden rundt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com