Hjem Historier fra livet Hun trodde sønnen døde som spedbarn for 44 år siden – nå er de endelig gjenforent

Hun trodde sønnen døde som spedbarn for 44 år siden – nå er de endelig gjenforent

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

To uker etter fødselen ble Wissam Mohamed syk og måtte på sykehuset. Da tok faren en beslutning som skulle endre Wissams liv.

Wissam Mohamed har jordansk far og egyptisk mor. Da Wissam ble født var ekteskapet i full oppløsning.

Da Wissam måtte på sykehuset kun to uker gammel kom faren tilbake til moren og sa at babyen deres hadde dødd på sykehuset.

– Han var redd hun kunne ta meg med seg, sier Wissam til CBS News.

Da foreldrene hans ble skilt returnerte moren hans til Egypts hovedstad Cairo, uvitende om at sønnen levde.

Wissam vokste opp uten å vite om moren var død eller levende. Alt han hadde var navnet hennes. Det sto på fødselsattesten hans. Han hadde også en vag idé om hvor hun hadde bodd i Kairo for flere tiår siden, før han ble født.

I håp om å finne moren reiste han til Egypt et par ganger. Men det lyktes ikke. Han hadde lite å gå etter.

– Hun hadde tidligere bodd et sted i Kairo som ble ødelagt av et jordskjelv i 1992. Å finne noen – spesielt en eldre person som sannsynligvis ikke er på sosiale medier i et land med mer enn 100 millioner mennesker – det er ikke noen liten oppgave, forklarer han.

Men for rundt fire år siden skjønte han at hun var i live – han hadde hyret inn en advokat, og han kunne ikke finne noen dødsattest på moren. Hvor hun var, det hadde han fortsatt ingen anelse om.

Nylig fant en av Wissams tanter noen gamle bilder av moren. Hun la dem ut på sosiale medier, og en av vennene hennes tok kontakt med en Egypt-basert Facebook-gruppe som ganske enkelt het «Missing Children».

تحديث: الله اكبراللهم لك الف حمد و شكر. بعد 43 سنه بفضل الله تم التوصل لاستاذه رضا محمود رمضان الكوراني بعد اقل من ٢٤…

Posted by ‎أطفال مفقوده‎ on Monday, December 5, 2022

Facebook-siden har nesten 2 millioner følgere. Initiativet har også en egen nettside, og det er 7000 frivillige som hjelper til med å søke gjennom innleggene i håp om å kunne knytte sammen kjære som har mistet kontakten.

Wissams historie ble lagt ut på Facebook-gruppens side med et bilde av moren og bildeteksten «Sønnen din lever og leter etter deg».

Mens Wissam har brukt 20 år på å forsøke å finne moren fikk han med Facebooks hjelp lokalisert henne i løpet av kun 24 timer.

Den 7. desember fikk han vite hvor hun befant seg. Dagen etter fløy han til Kairo og etter 44 år fra hverandre kunne hun endelig møtte sønnen sin på flyplassen.

Historien deres har gått viralt i Egypt. El-Gebali som står bak Missing Child-teamet sier at dette er nok en av mer enn 3000 lykkelige historier så langt.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com