Hjem Helse Hun vant selv kampen mot anoreksi – nå advarer hun mot farlige råd fra influensere

Hun vant selv kampen mot anoreksi – nå advarer hun mot farlige råd fra influensere

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Ernæringsveileder og PT Desirée Andersen har selv vunnet kampen mot anoreksi. Hun mener rådene fra mange norske influensere er skadelige. 

Andelen jenter med spiseforstyrrelsesdiagnoser økte kraftig under pandemien, viser tall fra Folkehelseinstituttet (FHI). Statistikken viser at blant jenter i alderen 13-16 år var 1,5 prosent registrert med spiseforstyrrelsesdiagnose i spesialisthelsetjenesten i perioden etter pandemien.

Tar et oppgjør med influenser-råd

Desirée Andersen hjelper daglig mange som har et vanskelig forhold til mat. I forbindelse med lanseringen av boka hennes, 14 dagers kickstart, sier hun i en pressemelding at en gjenganger i innboksen hennes er spørsmål fra følgerne hennes om råd fra store, norske influensere. 

– Mange influensere gir helt elleville råd om mat og trening. Jeg har selv sluttet å følge flere av dem, fordi det setter i gang negative tanker om mat, kropp og helse. Mine følgere spør stadig om råd ulike influensere gir, er forsvarlige å følge. Veldig ofte er rådene direkte farlige, sier Andersen. 

Som tenåring slet Andersen med anoreksi, og hun vet godt hvor skadelige ekstreme råd om mat og vekt kan være, og hvor stor påvirkningskraft influensere kan ha.  

– Mange skammer seg

– Flesteparten av mine kunder og følgere sier at de får skyldfølelse hvis de spiser noe «usunt». Jeg tror mange av oss kjenner på stress og skam rundt spisevanene våre, sier Andersen. 

Det jobber hun aktivt for å gjøre noe med, og rådet hun gir oftest, er å slappe litt mer av, nyte mat uten å veie og begrense for mye og gjøre aktiviteter som gir glede i hverdagen. Hun ønsker å inspirere oss til å lage god, sunn mat, og minske tankekjøret rundt spising. 

I boka «14 dagers kickstart» gir hun konkrete og enkle råd til en sunnere og sprekere hverdag med en postiv livsstilsfilosofi som passer de fleste. Det handler ikke om hva man skal spise mindre av, men hva man skal spise mer av. Hun beskriver den som en dag-for-dag-plan designet for de som har lyst til å spise sunnere og være mer aktive. 

Desirée Andersen har gjennom sine atten år som PT og ernæringsveileder hjulpet tusenvis av nordmenn til å legge om til en sunnere og sprekere hverdag.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com