søndag, juli 12, 2020

Hun var anti-fyllekjøring-kampanjens ansikt utad. Nå er hun død

Mest lest nå

Jacqui Saburido fra Austin i Texas var var bare 20 år gammel da hun og fire venninner ble påkjørt av en fyllekjører i 1999. To av jentene døde momentant. Jacqui overlevde ulykken, men ble forbrent over store deler av kroppen.

Bilen Jacqui og venninnene satt i, tok fyr. Jacqui ble sittende fast i bilen med beinene kilt under dashbordet. Da ambulansepersonalet kom frem, fikk de ut de to andre overlevende jentene. Men Jacqui fikk de ikke løs.

Brannvesenet kom innen kort tid, og de klarte til slutt å skjære løs Jacqui. Men da var hun allerede stygt forbrent på over 60 prosent av kroppen. Alt takket være en fyllekjører. Det skriver CNN.


Jacqui frontet en kampanje mot fyllekjøring. «This is part of my mission here on the Earth.»

Måtte gjennom 120 operasjoner

Jacqui  måtte gjennom 120 operasjoner, og mistet både nesen, ørene, leppene og håret. Hun mistet også delvis synet på begge øynene.

Mannen som var ansvarlig for ulykken, var bare 18 år gammel. Han ble dømt for fyllekjøring, og fikk syv år i fengsel.

Lot mediene bruke bilder av henne

Etter ulykken, bestemte Jacqui seg for at hun ville bruke situasjonen til å gjøre noe for andre. Hun ble ambassadør for det offentlige programmet «Drunk Driving Campaign». Hun reiste blant annet rundt på skoler og snakket med elever. Hun stilte også opp i flere intervjuer og lot mediene bruke bilder av henne for å advare mot resultatene av fyllekjøring.

«Selv om det betyr at jeg må sitte her foran kamera uten ører, ingen nese, ingen øyebryn, ikke noe hår, så gjør jeg det tusen ganger hvis det hjelper noen til å ta riktig beslutning», sa hun i et tv-intervju.

Døde av kreft

Tidligere i år kom den triste beskjeden om at Jacqui Saburido er død. Hun døde av kreft, 40 år gammel. Det er ingen tvil om at Jacqui har gjort en stor forskjell med sitt store engasjement mot fyllekjøring.

LES OGSÅ: 21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

130,152FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter