torsdag, juni 4, 2020

Hund døde etter å ha fått i seg søtningsmiddel. Nå vil eieren advare andre hundeeiere

Mest lest nå

Hunden Ruby snek seg til to stykker brownies som inneholdt søstningsstoffet xylitol. Lite visste eieren at stoffet er giftig for hunder.

Xylitol er så giftig for hunder, at det kan føre til lavt blodsukker med påfølgende anfall, leversykdom og i verste fall død.

Bare 36 timer etter at Ruby hadde spist kakestykkene, ble hun syk. Åtte dager senere, døde hun. Da hadde eieren, Kate Chacksfield brukt 10.000 pund på å prøve å redde bestevennen. Det tilsvarer over 100.000 norske kroner. Det skriver Metro.


Foto: Facebook

Skulle ønske hun visste

«Jeg lagde brownies med xylitol for å redusere mengden sukker jeg spiste. Men mens jeg var ute, klarte Ruby å komme inn i boksen på kjøkkenet og spise et par stykker. Først virket hun helt fin, og det var ikke før et par dager senere at hun begynte å bli alvorlig syk og jeg tok henne til veterinæren. Jeg hadde ingen anelse om hvor alvorlig det var for hunder å spise søtningsmidler», sier Kate, som skulle ønske hun tok Ruby med til veterinæren tidligere.

«Vi trodde hun hadde spist noe hun ikke tålte i parken eller noe sånt. Tanken om browniene slo meg ikke i det hele tatt», sier hun.

Foto: Facebook

Vil advare andre

Nå ønsker Kate å advare andre hundeeiere.

LES OGSÅ: Den gamle hunden døde etter å ha reddet familien sin fra et bjørneangrep

«Jeg virkelig, virkelig oppfordrer andre hundeeiere til å sette seg inn i farene ved at hunder får i seg xylitol, og at de umiddelbart tar kjæledyrene sine med til veterinæren hvis de får det i seg ved et uhell, det kan bety liv eller død», sier Kate.

Foto: Facebook

Mange matvarer er giftig for hunder

Det skal bare en kvart t-skje med xylitol til for at hunden kan bli syk. Xylitol finnes i mange sukkerfrie matvarer, og alle hundeeiere oppfordres til å være på vakt.

Andre matvarer som er farlig for hunder er sjokolade, løk, hvitløk, druer, rosiner, rått kjøtt, rå egg og macadamianøtter.

Foto: Facebook

Helse Norge sine nettsider kan man også lese om søtningstoffet. De skriver:

– Vi kan spise dette uten å få problemer, men hunder som spiser xylitol kan få alvorlig forgiftning. Kontakt din veterinær hvis hunden din har spist xylitol.

Del videre med andre hundeeiere! 

LES OGSÅ: Golden Retriever ble hard skadet under lek – nå advarer eieren mot dette som leketøy for hunder

129,786FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter