mandag, august 10, 2020

Hund kastet i elv med potene teipet sammen

Mest lest nå

Før helgen meldte Oslo-politiet at de hadde funnet en liten hund i en elv. Hunden lå i en plastpose med sammenteipede poter.

Oslo-politiet la ut følgende melding på Twitter natt til lørdag:

«En liten hvit krøllete hund har satt seg fast i en bekk vest for Bondivannet. Den er kraftig nedkjølt og kommer seg ikke løs selv. Vi og Brannvesenet er på stedet.»


Ble kastet i elva

Hendelsen fant sted i Asker. Men det skulle vise seg at den lille hunden ikke hadde satt seg fast selv. Den hadde blitt tapet og puttet i en plastpose, før den mest sannsynlig hadde blitt kastet i elven.

«Da har vi klart å få hunden opp av bekken. Den er i live men medtatt. Noen har åpenbart tapet sammen føttene på hunden og puttet den i en plastpose før den er satt ut i elva. Vi undersøker videre hvem som kan ha gjort dette», skriver politiet.

Alvorlig skadet

Politiet meldte så at hunden var blitt kjørt til veterinær. Og ikke lenge etterpå, kunne politiet fortelle at de hadde identifisert den eller de som hadde ansvar for hunden.

«Vi har identifisert hvem som har ansvar for hunden og har nå kontroll på vedkommende. Vi undersøker videre hva som har skjedd i denne saken», skriver politiet, og fortsetter:

«Hunden ser ut til å være alvorlig skadet i følge veterinær.»

Hvordan det har gått med hunden i ettertid, vites ikke.

Mange blir sinte

Mange har engasjert seg i saken. Folk er opprørte og sinte.

«25 års fengsel uten mulighet for prøveløslatelse. Det der er en gjenganger», skriver en på Twitter.

«Regner med at det brukes endel ressurser på å ta disse dyremishandlerne og straff som medfører fengsling. Hunder er like mye vært som teite mennesker», skriver en annen.

Mange melder også at de kan være behjelpelige med å finne et nytt hjem til den stakkar hunden.

«Bra dere tar tak i dette! Skulle fått samme medisin selv! Jeg hjelper gjerne til med å finne et hjem til hunden!» skriver en .

«Tar den gjerne i fosterhjem», skriver en annen.

En av dem som reagerer sterkt er Asbjørn Sandøy (42) som driver bloggen «Kokkejævel». Han har kommentert saken og etterspør en hard strafferamme for slike handlinger. På bloggen skriver han:

«Jeg vet ikke hva strafferammen er, men jeg håper eieren, eller den som eventuelt har gjort dette, straffes hardt. Meget hardt! Jeg orker ikke høre at det er en “personlig tragedie” som vi ofte hører om når bønder ikke tar vare på dyrene sine på en skikkelig måte. Det er en dyretragedie!»

Hva mener du strafferammen for slik dyremishandling burde være? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening! 

130,370FansLik
1,533FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter