torsdag, januar 23, 2020
Dyr Hundemor finner og redder nyfødt baby etterlatt i skogen...

Hundemor finner og redder nyfødt baby etterlatt i skogen for å dø

-

En løshund på jakt etter mat fant en nyfødt baby forlatt i en skog i Kenya, og reddet den ved å bære den tilbake til sitt eget valpekull, forteller et øyevitne mandag.

Løshunden bar den nyfødte babyen over en travel vei, gjennom et piggtrådgjerde og inn i det fattige nabolaget i nærheten av Ngong-skogen i Nairobi, Kenya. Det er Stephen Thoya som forteller dette i følge CBS News.

Hunden skal ha funnet den forlatte babyen liggende i en plastpose allerede fredag. Det er Aggrey Mwalimu, eieren av eiendommen babyen ble funnet på som forteller dette.

Det er uklart hvordan babyen har overlevd flere dager i plastposen uten å bli kvalt, og det fortelles at den var tullet inn i en gammel trøye. Babyen ble funnet av en av beboerne i området, Linet Gogany, blant de andre hundevalpene i kullet, da noen barn fortalte de hadde hørt barnegråt i området.

Forlatt i flere dager

En lokal lege forteller at babyen sannsynligvis hadde vært forlatt et par dager før hun ble funnet av hundemoren.

Pikebarnet er nå innlagt på et sykehus u Nairobi, hvor det ble funnet fluelarver i navlestrengen, noe som tyder på flere dager ute i skogen. Hannah Gakuo, en talsmann for Kenyatta National Hospital forteller at babyen får den nødvendige pleien ved sykehuset, og at ingen har meldt den savnet.

Babyen har det imidlertid etter forholdene bra, og vil sannsynligvis komme fra opplevelsen helt uten varige mén.

De ansatte på sykehuset kaller pikebarnet Angel, fordi hun må ha hatt englevakt.

Det skjer dessverre alt for ofte at uønskede barn blir satt ut i skogen for å dø i Kenya, eller enda verre, de blir dumpet i latrinene for å drukne. Den store fattigdommen og foreldrenes manglende evne til å ta seg av barna er ofte årsaken til disse tragiske hendelsene.

Kenyas politiressurser tillater ofte heller ingen etterforskning av disse tilfellene, så det er svært sjelden noen blir arrestert eller siktet for å forlate barna sine på denne måten.

– Forlatte babyer blir vanligvis bragt til Kenyatta National Hospital fordi det er et offentlig sykehus, forteller Gakuo, og legger til at etter hendelsen ble kjent har folk begynt å donere bleier og klær til den lille piken.

Ikke alle forlatte babyer i Kenya er like heldige.

Denne var heldig og ble funnet av en diende hundemor som hadde instinktene for omsorg i orden. Og da spilte det ingen rolle om det var en valp eller et lite menneske. Håper hundemoren får den belønningen hun fortjener. 

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Bjørn Einar Romøren med en god og en dårlig nyhet

Bjørn Einar Romøren (38) har delt både oppturer og nedturer med fansen på Instagram siden han fikk kreft i fjor sommer. Den tidligere skihopperen...

Paret hadde vært gift i 65 år. Døde med bare noen timers mellomrom

Jack og Harriet var uatskillelige fra den dagen de møttes. De bodde til og med på det samme sykehjemmet. Etter 65 år sammen, tilbrakte...

Jenta som skrev «Fuck cancer» over ansiktet, er nå død

Kathryn Cartwright falt ut av rullestolen og slo seg kraftig i ansiktet. Da tok hun en selfie der hun hadde skrevet "Fuck cancer" over...