Forsiden Dyr Hundemor finner og redder nyfødt baby etterlatt i skogen for å dø

Hundemor finner og redder nyfødt baby etterlatt i skogen for å dø

En løshund på jakt etter mat fant en nyfødt baby forlatt i en skog i Kenya, og reddet den ved å bære den tilbake til sitt eget valpekull, forteller et øyevitne mandag.

Løshunden bar den nyfødte babyen over en travel vei, gjennom et piggtrådgjerde og inn i det fattige nabolaget i nærheten av Ngong-skogen i Nairobi, Kenya. Det er Stephen Thoya som forteller dette i følge CBS News.

Reklame

Hunden skal ha funnet den forlatte babyen liggende i en plastpose allerede fredag. Det er Aggrey Mwalimu, eieren av eiendommen babyen ble funnet på som forteller dette.

Det er uklart hvordan babyen har overlevd flere dager i plastposen uten å bli kvalt, og det fortelles at den var tullet inn i en gammel trøye. Babyen ble funnet av en av beboerne i området, Linet Gogany, blant de andre hundevalpene i kullet, da noen barn fortalte de hadde hørt barnegråt i området.

Forlatt i flere dager

En lokal lege forteller at babyen sannsynligvis hadde vært forlatt et par dager før hun ble funnet av hundemoren.

Pikebarnet er nå innlagt på et sykehus u Nairobi, hvor det ble funnet fluelarver i navlestrengen, noe som tyder på flere dager ute i skogen. Hannah Gakuo, en talsmann for Kenyatta National Hospital forteller at babyen får den nødvendige pleien ved sykehuset, og at ingen har meldt den savnet.

LES OGSÅ
2 år gammel gutt mistet livet da han spiste den populære frukten. Foreldre bør unngå dette!

Babyen har det imidlertid etter forholdene bra, og vil sannsynligvis komme fra opplevelsen helt uten varige mén.

De ansatte på sykehuset kaller pikebarnet Angel, fordi hun må ha hatt englevakt.

Det skjer dessverre alt for ofte at uønskede barn blir satt ut i skogen for å dø i Kenya, eller enda verre, de blir dumpet i latrinene for å drukne. Den store fattigdommen og foreldrenes manglende evne til å ta seg av barna er ofte årsaken til disse tragiske hendelsene.

Kenyas politiressurser tillater ofte heller ingen etterforskning av disse tilfellene, så det er svært sjelden noen blir arrestert eller siktet for å forlate barna sine på denne måten.

– Forlatte babyer blir vanligvis bragt til Kenyatta National Hospital fordi det er et offentlig sykehus, forteller Gakuo, og legger til at etter hendelsen ble kjent har folk begynt å donere bleier og klær til den lille piken.

Ikke alle forlatte babyer i Kenya er like heldige.

Denne var heldig og ble funnet av en diende hundemor som hadde instinktene for omsorg i orden. Og da spilte det ingen rolle om det var en valp eller et lite menneske. Håper hundemoren får den belønningen hun fortjener. 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Småbarnsmoren ble lei av det lange, hvite håret sitt – se den store forvandlingen

Christal er en hardtarbeidende mamma som har kommet til det punktet at hun er veldig lei av utseende sitt. Hun er trøtt av sitt...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT