Hjem Dyr Hunden bjeffet så forferdelig at familien ikke våget å besøke bestemoren – Slik løste hundetreneren det

Hunden bjeffet så forferdelig at familien ikke våget å besøke bestemoren – Slik løste hundetreneren det

Del
X

Cesar Milan hjelper hundeeiere med problemhunder. I en av episodene av YouTube-programmet hans, «Cesar 911», hjelper han Leslie som har en hund som bjeffer ustoppelig.

Leslies ti år gamle barnebarn, Mason, bor like ved henne, men er livredd for å besøke bestemoren fordi hunden hennes Buddy bjeffer så fælt og er utagerende når han banker på.

RELATERT: Kan hunder bli sjalu? Forskere har funnet svaret

Masons mamma, Elisa, har bedt Cesar om hjelp for å få kontroll over bestemorens temmelig vokale hund.

Å kvitte seg med Buddy er ikke et alternativ for Leslie. Hun fikk omplasseringshunden for flere år siden, da mannen hennes ble alvorlig syk. I den første tiden som enke var det Buddy som fikk henne gjennom dagene.

RELATERT: Hunder som tigger om mat – 14 morsomme bilder som alle hundeeiere vil gjenkjenne

Da mannen døde måtte Leslie selge huset. Hun flyttet inn like ved datteren Elisa og barnebarnet Mason, slik at hun kunne bruke mer tid med dem.

– Jeg tror Mason elsker bestemoren sin, men tenker at hun akkurat nå har denne gærne hunden, sier hun til Cesar.

RELATERT: Kraftig økning i smugling av populære hunderaser – de fraktes i knøttsmå bur uten mat og vann

Leslie tror bjeffingen kommer av at Buddy er redd for det aller meste. Hun skjønner at barnebarnet er redd bjeffingen og synes det er voldsomt, men både tanken på at Mason ikke tør besøke henne og å skilles fra Buddy er uutholdelige.  

Når Cesar kommer til unnsetning tar han med en skeptisk Mason og mamma Elisa på besøk til bestemor Leslie. Før Mason skal gå inn i huset, tar han båndet på Buddy.

RELATERT: Han tok 300 gatehunder inn i huset sitt for å beskytte dem mot orkanen

– Når hunden har på seg bånd, setter det hunden i en annen mental tilstand fordi den føler at mennesket har en eller annen form for kontroll, sier Cesar.

Så ber han bestemor Leslie slutte å klappe og kose med Buddy – dersom han får denne typen kjærlig oppmerksomhet vil han bare bjeffe enda mer.

RELATERT: Adopterte Robbie har en helt spesiell grunn til å hjelpe eierløse gamle hunder

– Hun forsterker oppførselen hun ikke vil ha, sier Cesar. Han skjønner at folk vegrer seg for å komme inn i huset når Buddy er så utagerende.

Når det kommer folk hopper Buddy opp i en lenestol og bjeffer. Cesar forklarer at hunden gjør dette på grunn av frykt – omtrent som et barn kan finne på å gjemme seg under sengen. Hunden ser lenestolen som sitt trygge sted.

RELATERT: 22 hunder som kan sovne hvor som helst

Leslies første øvelse sammen med Buddy, er at han ikke skal hoppe opp i stolen når det banker på døren.

– Det er en stor ting for denne hunden å ikke velge frykt, sier Cesar.

Leslie kan bekrefte at Buddy aldri noen sinne har slappet av når det er fremmede i rommet. Og fremmede for Buddy, det er alle andre enn Leslie.

RELATERT: 15 bilder som motbeviser hatet mellom katter og hunder

For at Buddy skal skjønne at det ikke er farlig at noen banker på døren, ber Cesar Elisa om å gå bort til døren og banke på. Hver gang hun banker, bjeffer Buddy. Cesar svarer med å knipse og raskt berøre Buddy få hundens oppmerksomhet bort fra bankingen slik at han roer seg ned.  Dette blir Leslies andre øvelse med Buddy.

– Han er redd og jeg vil trøste ham, sier Leslie.

– Mennesker tror av og til at hunden er en sjelevenn, fordi mennesker vil han noen å elske som elsker dem tilbake. Så mennesket oppfyller sine behov med en hund, men hunden trenger rolig og trygg energi. Hunden trenger ikke noen som synes synd på den, sier Cesar og legger til at Buddy ikke trenger noen som sier han er flink gutt når han ikke er det.

RELATERT: 12-åring lager tversoversløyfer til hjemløse hunder, så de skal se bra ut og bli adoptert

Slik han ser problemet har bjeffingen fått utvikle seg fordi Leslie behandler hunden som et menneske og ikke som en hund.

– Og det mest grunnleggende hunder trenger er en leder, sier Cesar

Hele treningen med Buddy kan du se i YouTube-programmet Cesar911 med Cesar Millan:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com