Hjem Dyr Hunden er lidenskapelig flaskeplukker – har sanket 1000 tomflasker på ett år
Dyr

Hunden er lidenskapelig flaskeplukker – har sanket 1000 tomflasker på ett år

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I løpet av det siste året har hunden Scruff bokstavelig talt satt tenna i et viktig miljøproblem: Han har plukket mer enn tusen plastflasker.

Hvert år dør store mengder sjøpattedyr, fugler og fisker av plastsøppel. Samtidig går milliarder av mindre plastbiter ut i jordsmonn og hav, spises av dyr og organismer og havner i næringskjeden. Dette forteller Naturvernforbundet på sine hjemmesider.

Plasten er i ferd med å bli et av våre største miljøproblemer. Hvert år havner 6,4 millioner tonn søppel i verdens hav. Mellom 70 og 80 prosent av dette er plast.

En som aktivt bidrar til å redusere problemet er border collien Scruff. Når eierne, David Grant og Yvonne Faulkner-Grant, skal lufte Scruff, må de ha med seg poser for å samle med seg alle plastflaskene den ivrige hunden finner.

Innbyggerne i Nuneaton utenfor den britiske byen Birmingham der Scruff bor, kjenner godt til den 13 år gamle miljøhelten. I nabolaget omtales han bare som «Eco Dog» (øko-hunden).

Det var i januar hunden begynte å bli «hekta» på å plukke plastflasker. Matmor Yvonne var nemlig bekymret for at Scryff kunne få flis i munnen av alle pinnene han plukket, så hun forsøkte å venne hunden av med det. Og i løpet av januar fant Scruff 40 flasker. Gjennom det snaue året som har gått har hunden samlet mer enn 1000 plastflasker.

I starten merket eierne, David og Yvonne, at deres søppelplukkende hund hadde en veldig fascinasjon for plastflasker. Men når han fant den neste ville han umiddelbart slippe fra seg den han hadde i munnen.

– Det virket feil at han ville ta opp flasken og så slippe den igjen – vi trodde folk ville tro at vi droppet søppel. Så vi fikk ham til å begynne å bringe flaskene til oss, og vi la dem i en pose og talte dem opp på slutten av turen, forteller matmor til Daily Mail.

Border collier er trolig den hunderasen som lærer hurtigst. Når han nå oppdager en flaske på den andre siden av veien titter han opp på turkameratene sine med et blikk som sier «Kan jeg få den?»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com