lørdag, februar 22, 2020
Dyr Hunden får hjertestans av fyrverkeriet og dør i eierens...

Hunden får hjertestans av fyrverkeriet og dør i eierens armer

-

Maguì var en gammel hund av rasen boxer. For to uker siden, døde hun av hjertestans etter en festival som ble avsluttet med massivt fyrverkeri. Eierne kunne ikke gjøre annet enn å holde rundt hunden sin og kjenne hvordan livet ebbet ut av henne.

Antonella Modasjazh bor i Argentina. Den 14. desember i år var det en stor festival i byen Esquel der hun bor med sin sønn og sin hund Maguì.

Maguì var en gammel hund. Hun hadde alltid vært livredd for høye smell. Og fyrverkeri var det aller verste. Da fyrverkeriet startet, la sønnen seg ned med hunden, og holdt rundt henne. De prøvde begge to å roe ned hunden, og gi henne masse kjærlighet og trygghet. Dessverre tålte ikke Maguìs hjerte alle smellene, og Maguì døde i sønnens armer.

Ingen kunne hjelpe

I ettertid, har Antonella lagt ut bilde av hunden og sønnen på Facebook, med følgende tekst:

«Hun var vår kjære venn! Hennes navn var Maguì, og hun døde nettopp. Hun var gammel og livredd for smell. Vi visste ikke hvor vi skulle gjøre av henne mens andre folk koste seg. Hun fikk et hjerteinfarkt. Vi ringte alle Esquels veterinærer for å få hjelp, men ingen kunne hjelpe. Hunden døde i min sønns armer mens han ba meg ringe noen som kunne komme og hjelpe oss», skriver hun.

Tilbyr nyttårsfest for hunder uten smell

Det er et kjent problem at mange hunder sliter på nyttårsaften. Derfor tilbyr nå alle Nordic Choice flyplasshotell nyttårsfest for hunder og deres eiere. Festen kaller de «Happy Dog», og de lover en stille og rolig feiring uten fyrverkeri, men med både goodiebags og julebuffet.

«Ideen startet med at hunder og andre kjæledyr kan ha vanskeligheter på nyttårsaften, og vi kan tilby en stille og rolig feiring både for hund og mennesker. I tillegg til at det ikke er lov til å sende opp raketter rett ved flyplassen, er hotellet vårt lydisolert for å unngå flystøy», sier Espen Hammersvik, hotelldirektør på Clarion Hotel Bergen Airport til VG.

LES OGSÅ: Vil forby privat fyrverkeri på nyttårsaften

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Fireåringer savnet fra barnehage – politiet ber om din hjelp

Fire barn er savnet fra en barnehage på Fagerstrand i Nesodden kommune. Nå ber politiet om hjelp.  Alle barne er fem år gamle og skal...

Den hjerteskjærende videoen av 9-åringen går verden rundt – dette er konsekvensene av mobbing

En fortvilet småbarnsmor delte denne uken en video av sin ni år gamle sønn. Quaden (9) opplever daglig mobbing og ønsker ikke lenger å...

Derfor må du ikke bygge egne varder på fjellet – forsker sjokkert over den norske fjellheimen

Er du en av dem som bygger varder når du går på fjelltur? Du er i så fall ikke alene, og dette må det...