Hjem Dyr Hunden insisterte på å hilse på en fremmed kvinne på stranden – det reddet livet til eieren

Hunden insisterte på å hilse på en fremmed kvinne på stranden – det reddet livet til eieren

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

For Lucy Humphrey ble et tilfeldig møte med en fremmed hunden hennes insisterte på å hilse på det som skulle redde livet hennes.

Hvis vi spoler tilbake til 2021 var Lucy innstilt på at hun ikke hadde mange år igjen å leve. Men den ene hunden hennes insisterte på at hun skulle hilse på en fremmed dame på stranden. Og dette tilfeldige møtet ble redningen for Lucy.

Til BBC som har fortalt historien hennes, forklarer hun at hun fikk nyresvikt etter å levd med lupus i rundt femten år.

Lupus er en kronisk autoimmun sykdom som betyr at immunsystemet feilaktig angriper friske kroppsceller og vev uten at det foreligger antigener, forklarer helsenettstedet NHI.no. Når det skjer, kalles antistoffene for auto-antistoffer. Resultatet er betennelse og skade på celler og vev som kan føre til symptomer på lupus.

Det finnes ulike typer lupus. For Lucy innebar sykdommen betennelse i hjerte, lunger, lever, nyrer og ledd. Til slutt bukket nyrene hennes under. Til tross for dialyse ble hun i 2019 fortalt at hun uten transplantasjon kanskje bare hadde fem år igjen å leve.

I juni 2021 hadde Lucy (44) og samboeren Cenydd (49) egentlig planlagt en litt lengre to-dagers tur med campingbilen. Men Lucy var for dårlig til å reise så langt som de hadde planlagt. Dermed tilbrakte de helgen på en plass like i nærheten i stedet, sammen med de to hundene sine Jake og Indie.

De parkerte bobilen slik at de kunne sitte og se utover stranden, og gjorde klar grillen. Men Indie hadde oppdaget kvinne omtrent 100 meter unna.

– Hun fortsatte å gå frem og tilbake til henne, og vi fortsatte å rope henne tilbake. En så stor dobermann kan åpenbart være litt skremmende. Vi trodde hun kanskje hadde mat eller noe, og Cenydd fortsatte å rope Indie tilbake. Til slutt gikk vi bort for å be henne om unnskyldning, forteller Lucy.

Kvinnen som Indie var så opptatt av var 40 år gamle Katie James, som bodde like ved stranden der Lucy, Cenydd og de to hundene deres hadde campet.

Hun satt på stranden og heklet, og hadde ikke noe som helst imot at Indie gikk bort til henne.

Foto: Privat

– Hun hadde det faktisk ikke så bra selv, så jeg inviterte henne til grillfesten vår, sa Lucy.

Og Katie takket ja, kjøpte med seg noe å drikke og tilbød Lucy et glass.

– Cenydd forklarte at jeg ikke kunne drikke da jeg var i dialyse. Hun visste ikke hva det var, så han sa at jeg ventet på en nyretransplantasjon, forteller Lucy.

En overrasket Katie fortalte at hun nettopp hadde blitt ført opp i nyredonasjonsregisteret.

Cenydd var nysgjerrig på hvem Katie skulle donere nyren til.

– Alle som vil ha den, svarte Katie.

Dermed byttet de to kvinene telefonnummer. Dagen etter kontaktet de en donorkoordinator. Katie hadde allerede alle testene på plass, og det viste seg at hun var en perfekt match for Lucy.

– En kirurg fortalte oss at det er en til 22 millioners sjanser til å finne den perfekte matchen, og det var det jeg trengte siden jeg har Lupus. Transplantasjonen tok litt tid, ettersom Covid pågikk på den tiden, så den ble stadig utsatt, sier Lucy.

Lucy, Katie og Cenydd på sykehuset. Foto: Privat

Men den 3. oktober 2022 ble den vellykkede transplantasjonen gjennomført.

De siste fem årene kunne hun ikke Lucy drikke en dråpe alkohol, og det var svært begrenset hva hun kunne spise. Nå kan hun spise og drikke det hun ønsker, og Lucy og Cenydd har begyny å få livene sine tilbake til normalen.

– Vi gikk inn dit sammen på søndagen. Mandag morgen tok de nyren ut av meg og satte den inn i Lucy, forteller Katie.

Hun legger til at hun føler seg veldig heldig som har blitt kjent med Lucy.

– Jeg vet at det fungerte og jeg vet at hun lever livet sitt der ute. For meg har det ikke vært noe negativt i det overhodet. Jeg føler meg veldig stolt av meg selv, noen ganger blir jeg flau, men hver gang jeg er ute med bestemoren min forteller hun vilt fremmede at barnebarnet hennes har donert en nyre, sier Katie.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com