Det så mørkt ut da en golden retriever ved navn Lily tidligere i sommer måtte under kniven for å fjerne en svulst fra milten. Denne type svulst kalles på fagspråket for «Hemangiosarcoma» og er kjent for å være en svært aggressiv og høyst dødelig kreftform som ofte rammer golden retrievere.

Sjansene for å overleve er så lave som under 10 prosent, men likevel høye nok til at Lilys eier valgte å la henne operere.

Foto: Viralhog

Lily, som bor sammen med eieren sin på Hawaii, ble plutselig svært syk og kunne knapt stå oppreist. Eieren tok hunden umiddelbart til veterinær, som kunne slå fast at Lily hadde en svulst på milten. Denne svulsten medførte at hunden hadde indre blødninger og det måtte handles raskt. Det ble gjort oppmerksom på at sjansene for å klare seg var små, men eieren valgte å gjøre et forsøk.

Foto: Imgur

Selv om operasjonen ville gå bra, ville det ikke være noen permanent løsning dersom det var den ondartede kreftformen det var snakk om. Da ville en operasjon kun være en utsettelse, og Lily ville kanskje bare ha noen måneder igen å leve. Veterinæren fortalte at det kun var 10 prosent sjanse for å overleve, og at var over 20 år siden sist det hadde skjedd.

LES OGSÅ
"Jeg vet du ikke kan høre meg, men jeg elsker deg". Mann tar farvel med kvinnen han var gift med i 59 år

Operasjonen ble utført, og ikke lenge etter var Lily oppe på beina igjen. En vevsprøve ble sendt inn, og den lange ventetiden på et svar begynte.

Foto: Viralhog

Så kom dagen de hadde gruet seg til. Telefonen ringer, og det er fra veterinæren. Nå kom beskjeden som kunne bety være eller ikke være for den ellers så glade golden retrieveren.

Tynget av alvoret kaller matmoren Lily til seg og sier hun har noe å fortelle. Hun ber Lily om å sette seg, før hun forteller den glade nyheten. Kreftsvulsten er godartet, og hunden er frisk og vil fortsette å leve i mange år fremover. Og hvordan Lily reagerer? Det kan du se selv i videoen nedenfor.

Det er naturlig å være glad i kjæledyrene sine, og mange er villige til å ofte alt selv om det ser som mørkest ut. Denne episoden viser derimot at det faktisk kan gå bra, og så lenge det er en liten mulighet, mindre enn ti prosent sjanse, så kan det være verdt det. Slik som i dette tilfellet.