Hjem Dyr Hunden rømte under ferien – kom til rette etter tre måneder på rømmen med kurs i rett linje hjemover

Hunden rømte under ferien – kom til rette etter tre måneder på rømmen med kurs i rett linje hjemover

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Da Gwen ble gjenforenet med eierne sine, hadde hun vært på en tre måneder lang «turné» rundt Yorkshire.

Border collien Gwen rømte fra en hagen hjemme i Ripponden i vest Yorkshire den 27. desember i fjor. Gwen var på familiebesøk der i jula sammen med eieren, Carron Whittaker.

Etter en rekke observasjoner og hundrevis av mennesker som hjalp til med søket, ble Gwen til slutt funnet i Pateley Bridge, nord i Yorkshire, tre måneder etter at hun la ut på eventyr alene. Det er rundt 60 kilometer unna stedet hun forsvant.

Og stedene der Gwen er antatt observert ligger i en mer eller mindre snorrett linje tilbake til hjemmet sitt i Newcastle upon Tyne.

– Jeg tror jeg hadde falt om jeg hadde åpnet inngangsdøren og Gwen hadde vært der. Heldigvis trengte hun ikke å gå hele veien, sier hundeeieren til BBC.

Den blå linjen i kartet viser ruten Gwen trolig har gått, mens Gwens hjemby er sirklet inn i rødt.Foto: Google Maps

Carron Whittaker sier til BBC at hun skulle ønske Gwen kunne snakke, slik at hun kunne fortalt henne om reisen sin.

Hvor den 11 måneder gamle hunden har vært, om noen hadde tatt vare på henne, og hvordan hun har skaffet seg mat og husly er fortsatt en gåte.

Da Gwen forsvant etter mørkets frembrudd under julebesøket hos familien i Yorkshire, kontaktet matmor et nettverk av frivillige som hjelper til med å finne savnede kjæledyr.

Det ble opprettet en egen Facebook-gruppe for å finne Gwen, som til slutt talte 1500 medlemmer.

I februar ble det bekreftet en observasjon av henne, nær der hun hadde forsvunnet. Gwen hadde kikke inn i et hus gjennom et terrassevindu. Men da hunden inne i huset begynte å bjeffe, stakk hun raskt av igjen.

– Det har vært øyeblikk hvor jeg lurte på om hun var død i en grøft eller om en bonde hadde skutt henne hvis hun hadde gått i en saueåker, sier matmor.

Men eksperter fortalte henne at border collier er veldig spenstige og flinke til å ta vare på seg selv utendørs. Det ga henne håp om at Gwen kanskje kunne komme til rette.

Men det å fange en hund som har vært på rømmen over lang tid, er ikke en enkel oppgave. Hvis de går i overlevelsesmodus, blir de som en villrev og det er vanskelig å klare å lokke hunden mot seg.

Skjønt, umulig er det ikke å fange en hund som har vært lenge på rømmen. En kvinne som bodde i Pateley Bridge klarte det til slutt. Hun kjente igjen Gwen fra Facebook. Og etter en rekke godbiter og litt hjelp fra en ball, klarte kvinnen til slutt å lokke Gwen inn i huset sitt. Deretter la hun ut bilde på Gwens Facebook-gruppe, til de frivillige som lette etter henne.

Posted by Nicola Mottram on Saturday, March 26, 2022

– Jeg var helt lamslått. Det er fantastisk å ha henne tilbake. Hun kan ikke slutte å logre med halen, hun er tydeligvis glad for å være hjemme, sier matmor.

Og selv om Gwen hadde vært på rømmen i tre måneder før hun omsider ble gjenforent med eierne, var hun i fin form da de tok henne med til veterinærsjekk. Hunden var kun litt undervektig.

  1. border collie
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com