Dyr Hunden har en siste ting å si før hun...

Hunden har en siste ting å si før hun dør – Og med de ordene smelter hun hjertene våre!

-

- Reklame -

At hunder er menneskets beste venn er det nok mange som kan skrive under på. Få kjæledyr er så hengiven og kjærlighetsfull ovenfor sine eiere som hunder. 

Men en hund lever ikke lenge. Vi har de bare en kort tid av livet vårt, sorgen når en kjær hund går bort kan ofte være tung. For en hund blir raskt et verdifullt medlem av familien.

Beth Norman Harris er en forfatter som opplevde stor sorg da hennes hund gikk bort. Hun valgte da å skrive et dikt for å sette ord på følelsene sine. Nedenfor kan du lese diktet, kanskje du selv har mistet en hund? Da kan disse ordene være til stor trøst.

Vær vennlig og snill mot meg, min elskede eier, for ingen hjerter i hele verden er mer takknemlige for din vennlighet enn mitt kjærlige hjerte.

Ikke slå meg. Selv om jeg slikker din hånd mellom slagene, kommer din tålmodighet og forståelse raskere lære meg de tingene du vil at jeg skal gjøre.

Prat med meg. Ofte. For din stemme er verdens herligste musikk, som du sikkert forstår av min logrende hale når lyden av dine steg når mine ventende ører. 

Når det er kaldt og vått ute, la meg slippe inn. For jeg er jo et husdyr og ikke lenger vant med sterkt vær og vind. Jeg ber deg ikke om noen større ære enn privilegiet der er å sitte ved dine føtter ved peisen. Har du ikke noe hjem, så vil jeg heller følge deg gjennom is og snø, fremfor å hvile på den varmeste pute i det varmeste hjem i hele landet. For du er min Gud, og jeg er din hengivne tilbeder.

Foto: Facebook / Pawmetto Lifeline

Sørg for at skålen min fylt med rent vann, jeg skal ikke klandre deg om den er tørr, men jeg kan ikke fortelle deg at jeg er tørst. Gi meg mat slik at jeg holder meg sterk og frisk. Da klarer jeg å leke, gjøre det du ber meg om, gå ved din side og være klar til å beskytte deg med mitt liv om nødvendig. 

Foto: Paige the Border Collie

Kjære eier, om den Store Mesteren oppdager at jeg har mistet helse eller syn, ikke vend deg bort fra meg. Hold meg istedet kjærlig i dine armer og gi meg den barmhjertelige velsignelse til evig hvile. Da kommer jeg til å forlate deg med viten om at ved mitt siste åndedrag, var min skjebne trygt bevart i dine hender.

Foto: 6ABC Action News

Var ikke dette flotte ord? Del dem gjerne dersom du har en hund du elsker eller savner!

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Kronprins Håkon om døden: – Skremmer meg litt, men er ikke redd

Kronprins Håkon og kronprinsesse Mette-Marit er i disse dager sammen med 19 forfattere i Tyskland med litteraturtoget. Kronprinsen er...

Wenche Myhre med gladmelding til fansen

Wenche Myhre (72) er ikke veldig aktiv på sosiale medier. Det har hun tidligere sagt at hun skal bli...

– Dette er ansiktet til metamfetamin

Cody Bishop (27) fra Missouri i USA begynte og ruse seg på heroin og metamfetamin. På bare sju måneder...

Samuel Massie og bestefaren er i sjokk etter tigerangrep

Eventyreren Samuel Massie (26) og bestefaren hans, Arne Ulvolden (84) er igjen ute på reise. Denne gangen befinner de...

Ingrid Bjørnov med gladmelding for 2020

I slutten av 2018 kom den triste beskjeden om at Ingrid Bjørnov måtte avlyse alle show. Kreften hadde spredt...

Far lot sin 3-år gamle datter velge klær før fotografering i barnehagen – nå deles bildet over hele verden

Som barn er det alltid spesielt å bli tatt et litt høytidelig bilde av. Det årlige bildet i barnehagen...