in

Hunden snuste opp et alvorlig problem da eieren var gravid – oppførte seg så rart at matmor gikk til legen for sikkerhets skyld

Foto: Tiktok

Kvinnen takker den smarte golden retrieveren hennes for at den gjorde henne oppmerksom på at hun hadde urinveisinfeksjon da hun var gravid i 8. måned.

Brittany Welsh (30) har delt en video på TikTok der hennes lojale golden retriever, Charlie, dytter snuten sin inn i babymagen og forsøker å heve Brittanys ben ved å få dem til å hvile på ryggen hans.

Klippet, som også er omtalt av New York Post, er sett over 1,2 millioner ganger.


Brittany følte seg ikke spesielt dårlig, men Charlies merkelige oppførsel fikk henne til å gå til legen. Og det gjorde hun lurt i!

I kommentarfeltet er det en som spøker med hvordan samtalen må ha hørtes ut:

Doktor: Hvorfor har du kommet?

Du: Hunden min ba meg dra

Ifølge American Pregnancy Association er urinveisinfeksjon (UVI) vanlige blant vordende mødre. Dersom gravide går med ubehandlet UVI, kan det utvikle seg til en langt mer alvorlig nyreinfeksjon, som igjen kan resultere i tidlig fødsel og lav fødselsvekt hos barnet.

Brittany fikk en rekke medisiner av legen, og ble sendt hjem kun noen timer etter hun oppsøkte helsehjelp.

En måned etter fødte hun en sunn og frisk liten jente – og hun takker den oppvakte hunden sin for å ha hjulpet til med at også den siste måneden av svangerskapet gikk fint.

I klippet av Brittany og Charlie som har gått viralt skriver Brittany «Jeg fortjener ham seriøst ikke».

Om det høres rart ut at Brittanys hund kunne lukte sykdom så er det kanskje ikke så uventet. I en studie fra 2016 brukte forskere åtte uker på å trene fem labrador- og golden retriever-hunder for å identifisere UVI. Deretter slapp de hundesnuten løs på hundrevis av for det meste kvinnelige urinprøver.

Resultatene av forsøket viste at hundene var i stand til å oppdage prøver som inneholdt fire forskjellige bakterier de helst ikke skal inneholde, med minst 90 prosents nøyaktighet.

Vi har tidligere skrevet om forskning som har oppdaget en nerveforbindelse mellom områdene i hjernen til hunden som forbinder lukt og syn, og ikke hos noen annen art har man sett en så sterk forbindelse som det man har funnet hos hunden.

Hundesnuten inneholder mellom 200 millioner og 1 milliard luktmolekyl-sensorer. Til sammenligning har vår egen nese rundt 5 millioner. I tillegg kan hundenes luktløk være opptil 30 ganger større enn menneskers.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Martha Louise og Maud

Dette holder Maud Angelica på med nå – Gøy og viktig prosjekt sier mamma Märtha

Arkeologer har funnet en 3500 år gammel dronning-grav fra Egypts storhetstid