Forsiden Nyheter Hunden Tycho ble skremt av rakett nyttårsaften og rømte - nå er...

Hunden Tycho ble skremt av rakett nyttårsaften og rømte – nå er han funnet død

Det var like før klokken 24:00 nyttårsaften at svenske Anna Ewerlöfs nakenhund Tycho ble skremt av en nyttårsrakett og rømte. Til tross for iherdig søk i nærområdet ble den lille hunden ikke funnet – før nå – død.

Hunden rømte på nyttårsaften. Nå er han funnet død. Foto: Privat

– Vi feiret nyttår hos en venn i Raus i Helsingborg, og skulle gå ut for å kikke på rakettene rundt midnatt. Tycho skulle bli igjen innendørs, men akkurat i det døren ble åpnet smalt det noen meter utenfor. Da ble Tycho redd og smatt ut, forteller Anna Ewerlöf til den svenske avisen Kvällsposten.

Ettersom de visste Tycho var redd for fyrverkeri og raketter begynte de umiddelbart å lete etter ham. Men til ingen nytte. Det ble organisert flere leteaksjoner i tiden etterpå, men heller ikke dette ga noen resultater.

Eieren er takknemlig for alle som deltok i leteaksjonen etter hunden. Foto: Privat

Ble funnet død

Før natt til fredag denne uken. Da ble lille Tycho funnet – død.

Han ble funnet i en steinrøys ikke langt fra hvor han forsvant. Han lå sammenkrøllet, som om han hadde lagt seg til å sove, og da sannsynligvis frosset ihjel.

En veterinær antar han kan la ligget der i minst et døgn, kanskje to, før han ble funnet.

LES OGSÅ
Neste gang du sjekker inn på et hotell bør du være oppmerksom på denne svindelmetoden

Til tross for den enorme sorgen over å ha mistet sin beste venn på et slikt tragisk vis vil Anna Ewerlöf likevel rette en stor takk for det store engasjementet som ble vist i saken – og spesielt vil hun takke en mann ved navn Roger Matsson for hans bistand i søket etter Tycho.

LES OGSÅ
Jentene ble banket opp på bussen fordi de nektet å kysse

Foto: Privat

– Vi er takknemlige for all den hjelpen vi har fått. Vi er mektig imponert over alle de mennesker som vi ikke eng ang har møtt, men som likevel har hjulpet til i søket. Jeg vil spesielt takke Roger Matsson, for uten hans engasjement hadde vi aldri klart dette, sier Anna.

Vi ser det hvert eneste år. Diskusjonen rundt fyrverkeri og dyr som blir skremt. Noen mener man bør skjerme dyrene sine fra det, mens andre mener det bør forbys, eller i beste fall styres av kommunene.

Hva mener du? Bør vi fortsette med fyrverkeri som vi gjør i dag – selv om mange mener det er på bekostning av dyrenes velferd – eller bør det forbys? Legg gjerne igjen en kommentar, og husk å dele artikkelen så andre også kan se problematikken i dette.

Dan Åsen Hansen
Dan har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2017. Skribent med lang erfaring innenfor faget. Jobber også som pressefotograf.

Mest lest nå

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv. Ifølge den britiske avisen Independent blir...

Alexander Rybak: «Jeg er konstant redd for å leve»

Alexander Rybak har hatt en del utfordringer med sykdom det siste året. Nå deler han en tekst på Instagram, som får fansen til å...

Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Barna var på SFO da de spiste av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter. Barna ble så dårlige at de...

Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

Flere helsesøstre har ropt varsku om foreldres mobilbruk. De mener at barn kan bli skadelidende av foreldres manglende tilstedeværelse. Nå henger forskere seg på. Amerikanske...

Nytt bilde av Elvis Presleys barnebarn får folk til å steile

Elvis datter, Lisa Marie Presley, skaper overskrifter etter at hun la ut et bilde av sine fire barn. Fansen blir helt lamslått over hvordan...