Forsiden Nyheter Hunden Tycho ble skremt av rakett nyttårsaften og rømte - nå er...

Hunden Tycho ble skremt av rakett nyttårsaften og rømte – nå er han funnet død

Det var like før klokken 24:00 nyttårsaften at svenske Anna Ewerlöfs nakenhund Tycho ble skremt av en nyttårsrakett og rømte. Til tross for iherdig søk i nærområdet ble den lille hunden ikke funnet – før nå – død.

Hunden rømte på nyttårsaften. Nå er han funnet død. Foto: Privat

– Vi feiret nyttår hos en venn i Raus i Helsingborg, og skulle gå ut for å kikke på rakettene rundt midnatt. Tycho skulle bli igjen innendørs, men akkurat i det døren ble åpnet smalt det noen meter utenfor. Da ble Tycho redd og smatt ut, forteller Anna Ewerlöf til den svenske avisen Kvällsposten.

Reklame

Ettersom de visste Tycho var redd for fyrverkeri og raketter begynte de umiddelbart å lete etter ham. Men til ingen nytte. Det ble organisert flere leteaksjoner i tiden etterpå, men heller ikke dette ga noen resultater.

Eieren er takknemlig for alle som deltok i leteaksjonen etter hunden. Foto: Privat

Ble funnet død

Før natt til fredag denne uken. Da ble lille Tycho funnet – død.

Han ble funnet i en steinrøys ikke langt fra hvor han forsvant. Han lå sammenkrøllet, som om han hadde lagt seg til å sove, og da sannsynligvis frosset ihjel.

En veterinær antar han kan la ligget der i minst et døgn, kanskje to, før han ble funnet.

Til tross for den enorme sorgen over å ha mistet sin beste venn på et slikt tragisk vis vil Anna Ewerlöf likevel rette en stor takk for det store engasjementet som ble vist i saken – og spesielt vil hun takke en mann ved navn Roger Matsson for hans bistand i søket etter Tycho.

LES OGSÅ
Kommunen har snudd - nå får Ingebrigt (94) og Kåre (94) bo sammen med konene sine!

Foto: Privat

– Vi er takknemlige for all den hjelpen vi har fått. Vi er mektig imponert over alle de mennesker som vi ikke eng ang har møtt, men som likevel har hjulpet til i søket. Jeg vil spesielt takke Roger Matsson, for uten hans engasjement hadde vi aldri klart dette, sier Anna.

Vi ser det hvert eneste år. Diskusjonen rundt fyrverkeri og dyr som blir skremt. Noen mener man bør skjerme dyrene sine fra det, mens andre mener det bør forbys, eller i beste fall styres av kommunene.

Hva mener du? Bør vi fortsette med fyrverkeri som vi gjør i dag – selv om mange mener det er på bekostning av dyrenes velferd – eller bør det forbys? Legg gjerne igjen en kommentar, og husk å dele artikkelen så andre også kan se problematikken i dette.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT