søndag, september 20, 2020

Hunden Wilda døde på nyttårsaften:- hun bare falt sammen

Mest lest nå

11 symptomer på fibromyalgi alle burde kjenne til

Stadig flere opplever å bli diagnostisert med fibromyalgi og en undersøkelse utført i Sverige viste at omtrent 250 000 svensker lider av denne sykdommen....

Klokken halv ti om kvelden på nyttårsaften gikk Hanna ut for lufte hunden Wilda. Kort tid etter var hunden død. 

Da det begynte å smelle over hodene på de to turgåerne, ble Wilda redd. Så redd at hun kollapset like etter.

– Akkurat da vi gikk ut kom det et smell. Wilda ble livredd og øynene hennes poppet nesten ut, sier svenske Hanna Sjölund til Expressen.


Døde av redsel 

Eieren visste at hunden som er en blanding mellom chihuahua og nakenhund var redd for fyrverkeri. Hun hadde derfor valgt å gå dagens siste luftetur noen timer før tolv, slik at det skulle være minst mulig fyrverkeri på himmelen.

Men der tok hun feil.

Wilda døde sannsynligvis av redsel. Foto: Privat

Akkurat da de kom ut begynte det å smelle. Wilda dro i båndet og ville inn. Hanna gikk inn igjen. Minutter senere døde Wilda.

– Jeg og min sønn gråt og gråt. Da klokken slo tolv skrek jeg, «vær så snill å slutte med de smellene». Der står alle og har det kjempegøy med fyrverkeri mens min hund dør, sier Hanna til Expressen.

LES OGSÅI denne svenske byen har de byttet ut fyrverkeri med lasershow

Til svensk P4 sier veterinær Lisa Johansson at dødsfallet sannsynligvis har med fyrverkeriet å gjøre.

– Jeg tror definitvt det har å gjøre med at hunden ble så himla redd. Man kan ikke utelukke at det finnes en underliggende hjertesykdom som gjorde henne ekstra utsatt. Men jeg tror det er en sammenheng.

Hanna ber nå folk om å slutte med fyrverkeri. Foto: Privat

Hanna ønsker å dele sin historie for å vise at fyrverkeri kan ha en fatal konsekvens for dyrene. Hun ønsker at det skal bli en slutt på smellene på nyttårsaften.

– Det er kjempemange hunder og katter som har det ille. Jeg håper det kan bli en debatt om hvordan fremtiden skal se ut, jeg vil ikke at min hund skal dø forgjeves. Vi elsket hun høyt og hun elsket oss, sier Hanna til Expressen.

LES OGSÅ: Drektig ku døde av fyrverkeri

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter