in ,

Hundene overlevde fem døgn i sprengkulde – kom til rette tirsdag

Foto: privat

Fuglehundene Lilo og Crazy forsvant på torsdagskvelden lille julaften. Tirsdag kveld ble de funnet, utrolig nok i god behold. 

– Jeg skjønner fortsatt ikke at det er sant, men jeg vet jo at det er det. Pappa og noen andre gikk opp i området i kveld og kunne melde at hundene er funnet. Nå får jeg endelig litt fred og ro i jula, sier Annette Skogheim Hansen til Rana Blad. 

Hun kan også fortelle at de to fuglehundene ikke var så skremte som man gjerne kunne tro etter fem dager alene på fjellet. 


– Jeg er så glad du aner det ikke. Nå skal vi spise indrefilet og drikke noe godt, for det har det ikke vært noe av denne jula, sier en sliten men lykkelig Rune Hansen på mobil fra hytta si i Kaldvatnet.

Han legger til at hundene er ferdiglufta for en stund nå. 

Letingen fortsetter etter Lilo og Crazy som forsvant lillejulaften.

Posted by Rana Blad on Sunday, December 26, 2021

I Mo i Rana har det vært helt nede i 23 minusgrader i løpet av perioden hundene har vært ute på tur i fjellområdene rundt byen. 

Det ble gått manngard etter hundene, og antatt tilholdssted ble tilslutt sporet opp med helikoptersøk, har Rana Blad skrevet tidligere.

Da Rune Hansen skulle begi seg inn i området man antok hundene var, utstyrt med pledd og godbiter, kunne han fortelle avisa at hundene trolig hadde vært lenge i det aktuelle området – ut fra alle sporene. 

– Dette er også et område med en god del ryper, derfor holder de seg nok der, tror vi. Sporene er et sted som stemmer hundre prosent med opplysningene vi har fått fra en av de synske vi har vært i kontakt med. Så det er mer mellom himmel og jord, sa Hansen til avisa før han gikk inn i terrenget og hundene kom rett til ham uten å virke skremt. 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Nå kommer sesong to av Lykkeland

Dette kan ryke for én million seere