Hjem Dyr Hundens lojalitet blir hyllet nesten 100 år etter hans død!
Dyr

Hundens lojalitet blir hyllet nesten 100 år etter hans død!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Denne historien handler om kjærligheten og vennskapet mellom hunden Hachiko og hans eier Hidesaburo Ueno. Historien er nesten 100 år gammel, men fremdeles prater man om Hachiko i japans gater den dag i dag.

Hachiko ble født på en gård i 1923. Han ble tatt hånd om av Hidesaburo Ueno som var professor i jordbruk på Tokyos universitet.

Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

Hver eneste dag gikk hunden og professorens kone til togstasjonen for å vinke ha-det da han skulle dra på jobb.

Hachi ventet tålmodig på stasjonen helt til Ueno kom tilbake fra jobb. Mens han ventet fikk han vann og mat fra menneskene som jobbet i kioskene på stasjonen.

hachi-2

Foto: Wikipedia

Ventet i 10 år 

I flere år forsatte hunden med rutinen sin. Han ventet på togstasjonen til eieren kom hjem fra jobb. Men en dag kom ikke Ueno tilbake fra jobben. Han hadde blitt rammet av en hjerneblødning og døde mens han var på jobb.

Hachi visste naturligvis ikke hva som hadde skjedd. Så han forsatte å vente. Hver eneste ettermiddag når Uenos tog kom inn på perrongen, var Hachi på plass. Kanskje kommer matfar i dag?

LES OGSÅ: Veterinær: Derfor skal du ikke la hunden slikke deg i ansiktet!

Den trofaste hunden ga aldri opp. I 10 år var han på leit etter eieren sin. 8 mars 1935 var det slutt. Hachi ble funnet død i nærheten av Shibuya stationen. Hunden var blitt gammel, og døde av naturlige årsaker. Kroppen ble fraktet til stasjonens bagasjerom som hadde vært en av hundens favorittplasser. På bildet under ser vi Hachi like etter hans død.

hachi3

Foto: Wikipedia

På bildet ser man også konen til Ueno, Yaeko og ansatte ved stasjonen. En av de ansatte fortalte at Hachi kom til stasjonen hver eneste dag og at de ansatte delte lunsjen sin med han.

Kroppen til Hachi er nå bevart ved National Science Museum of Japan i Ueno, Tokyo.

Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

En bronsestatue av Hachi står i dag plasser utenfor Shibuya stasjonen som et minne om hunden. Statuen ble ødelagt under andre verdenskrig men en ny ført opp på samme plass i 1948, den står der fortsatt.

Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

Stasjonens ankomsthall har fått navnet “Hachiko-guchi” som betyr “Hachikos inngang/utgang”. Selv en av toglinjene har blitt kalt opp og fått navnet “Hachiko linjen”.

For ikke lenge siden ble det avdekket en ny statue av Hachi som gjenforenes med Ueno. Dette i anledning 90-årsdagen for Uenos bortgang, samt 80-årsdagen til Hachis død. Statuen er plassert utenfor universitetet som Ueno jobbet på.

Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

Historien om den lojale hunden blir aldri glemt. Han blir sett på som en ekte helt i Japan.

Del gjerne denne fantastiske historien med dine dyrevenner! 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com