Forsiden Dyr Hundens lojalitet blir hyllet nesten 100 år etter hans død!

Hundens lojalitet blir hyllet nesten 100 år etter hans død!

Denne historien handler om kjærligheten og vennskapet mellom hunden Hachiko og hans eier Hidesaburo Ueno. Historien er nesten 100 år gammel, men fremdeles prater man om Hachiko i japans gater den dag i dag.

Hachiko ble født på en gård i 1923. Han ble tatt hånd om av Hidesaburo Ueno som var professor i jordbruk på Tokyos universitet.

Reklame

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Hver eneste dag gikk hunden og professorens kone til togstasjonen for å vinke ha-det da han skulle dra på jobb.

Hachi ventet tålmodig på stasjonen helt til Ueno kom tilbake fra jobb. Mens han ventet fikk han vann og mat fra menneskene som jobbet i kioskene på stasjonen.

hachi-2
Foto: Wikipedia

Ventet i 10 år 

I flere år forsatte hunden med rutinen sin. Han ventet på togstasjonen til eieren kom hjem fra jobb. Men en dag kom ikke Ueno tilbake fra jobben. Han hadde blitt rammet av en hjerneblødning og døde mens han var på jobb.

Hachi visste naturligvis ikke hva som hadde skjedd. Så han forsatte å vente. Hver eneste ettermiddag når Uenos tog kom inn på perrongen, var Hachi på plass. Kanskje kommer matfar i dag?

LES OGSÅ: Veterinær: Derfor skal du ikke la hunden slikke deg i ansiktet!

Den trofaste hunden ga aldri opp. I 10 år var han på leit etter eieren sin. 8 mars 1935 var det slutt. Hachi ble funnet død i nærheten av Shibuya stationen. Hunden var blitt gammel, og døde av naturlige årsaker. Kroppen ble fraktet til stasjonens bagasjerom som hadde vært en av hundens favorittplasser. På bildet under ser vi Hachi like etter hans død.

LES OGSÅ
Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund - se hvem hun endte opp med

hachi3
Foto: Wikipedia

På bildet ser man også konen til Ueno, Yaeko og ansatte ved stasjonen. En av de ansatte fortalte at Hachi kom til stasjonen hver eneste dag og at de ansatte delte lunsjen sin med han.

Kroppen til Hachi er nå bevart ved National Science Museum of Japan i Ueno, Tokyo.

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

En bronsestatue av Hachi står i dag plasser utenfor Shibuya stasjonen som et minne om hunden. Statuen ble ødelagt under andre verdenskrig men en ny ført opp på samme plass i 1948, den står der fortsatt.

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Stasjonens ankomsthall har fått navnet “Hachiko-guchi” som betyr “Hachikos inngang/utgang”. Selv en av toglinjene har blitt kalt opp og fått navnet “Hachiko linjen”.

For ikke lenge siden ble det avdekket en ny statue av Hachi som gjenforenes med Ueno. Dette i anledning 90-årsdagen for Uenos bortgang, samt 80-årsdagen til Hachis død. Statuen er plassert utenfor universitetet som Ueno jobbet på.

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Historien om den lojale hunden blir aldri glemt. Han blir sett på som en ekte helt i Japan.

Del gjerne denne fantastiske historien med dine dyrevenner! 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Etter Anne Grete Preus bortgang : Ingrid Bjørnov med rørende minneord

I går kom den sørgelige nyheten om at Anne Grete Preus er død. I dag fylles sosiale medier av minneord og kondolanser.  Anne Grete Preus...

Sykepleieren løp ut av rommet da hun så hva som var i pasientens øre

Susie Torres fra Kansas City trodde hun hadde vann i øret, og tok seg en tur til legen. Da sykepleieren sjekket øret hennes, løp...

Hun er 83 år gammel, og hun er kroppsbygger. Se de utrolige bildene

Ernestine Shepherd var ikke spesielt opptatt av noen form for trening som ung. Ikke før hun ble 56 år. Etter det, tok det plutselig...

Ulrikke Falch fikk voldsomt angstanfall – endte på legevakta

Skuespiller Ulrikke Falch (23) har jobbet med en ny tv-serie kalt "F-ordet". Serien har blitt utsatt flere ganger på ubestemt tid. Nå forteller Ulrikke...

Alex Rosén sjokkerer Märtha Louise i radioprogram

Da prinsessen vår nylig var gjest i "Alex Rosén Show" på Radio Rock, mistet hun både munn og mæle av Alex ville AG3-historie. Det mange...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT