Forsiden Dyr Hunder slaktes for å bli festivalmat

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv.

Ifølge den britiske avisen Independent blir så mange som 15.000 hunder torturert, drept og stekt for å bli solgt som festivalmat i den kinesiske byen Yulin.

Ifølge tradisjon og folkehistorier bringes det lykke og god helse om du spiser kjøttet i løpet av sommermånedene.

Hundekjøtt betraktes som en delikatesse i Kina hvor de slakter 10-20 millioner hunder hvert år for å bli mat.

 

View this post on Instagram

 

LAST CHANCE: The horrors of China’s annual #Yulin dog and cat meat “festival” start next week. Stolen pets and street animals will suffer agonizing journeys before being bludgeoned for their meat. Please, SIGN to urge China to end this cruelty (link in bio)!

A post shared by Humane Society International (@hsiglobal) on

Ifølge Independent tror også noen at ved å spise hundekjøtt så kan du bli kvitt sykdommer og det kan også øke menns seksuelle ytelse.

Aktivister jobber på spreng

Avisen skriver at en og en halv million mennesker nå har skrevet under på en underskriftskampanje for å sette en stopper for den grusomme festivalen.

LES OGSÅ
Hunden møtte sin lookalike - nektet å forlate den før eierne hadde adoptert den

– Yulin er et relativt lite eksempel på et mye større problem som tusenvis av hengivne aktivister arbeider for å stoppe, sier Claire Bass, sjef for den britiske avdelingen av organisasjonen Humane Society International (HSI) til Independent.

LES OGSÅ
Tyrefekting ble forbudt på Mallorca - Derfor blir det igjen tillatt

Ifølge HSI er hundene og kattene som blir fanget av kjøttindustriene ville dyr som er plukket opp fra gaten eller er stjålne husdyr.

Slås ihjel

Den britiske avisen skriver at dyrene blir drept ved å slås ihjel med klubber foran hverandre, før pelsen blir fjernet og hundene blir brent. Dyrene slaktes også noen ganger på offentlige steder.

Bare fem dager før årets festival klarte kinesiske dyreaktivister å redde 62 hunder fra et slaktehus i Yulin. Mange av dem blir nå tatt vare på av HSI i Nord-Kina.

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet