Hjem Dyr Hundetrener: 4 ting du og hunden må trene på
Dyr

Hundetrener: 4 ting du og hunden må trene på

Hundeinstruktør Ellen Brodtkorb trekker frem fire punkter du må trene på når du har en ny valp i huset.

Korona, hjemmekontor og lockdown ga valpeboom i Norge. Ifølge Dagbladet melder DyreID at det ble født 40.000 hundevalper i Norge i 2020.

Hundeinstruktør Ellen Brodtkorb i Bærum melder om dobling i antallet deltakere på de ulike hundekursene hun arrangerer. Hun mener valpeboomen er skummel, og forklarer hvorfor:

hund alene hjemme

– Mange nye hundeeiere tenker at det er hyggelig å ha hund å gå tur med, men vet ikke hva slags jobb som må til får å få den veloppdragen og hyggelig. Noen tror at hunden kommer med ferdiginstallert programvare, og blir skuffet når de finner ut at den ikke gjør det, sier hun til Dagbladet.

Hundetreneren påpeker at ulike raser trenger ulik stimuli og oppdragelse, og understreker at det er viktig at du setter deg inn i hva som gjelder for din hund.

Forutsatt at du allerede har brukt tid på å velge viktig hunderase er dette de mest grunnleggende tingene du som nybakt hundeeier bør trene på sammen med valpen din :

1. Sosialisering

Valpen må sosialiseres. Du må utsette den for lyder, folk, bussing og ulike miljøer.

2. Alenetid

Du kommer ikke alltid til å være på hjemmekontor sammen med hunden, så du må trene valpen i å være alene.

3. Finn på aktiviteter

Ikke følg etter valpen og si «nei» til absolutt alt den gjør galt. Rydd vekk potensielle fristelser til «spise-opp-alt»-fasen er over. Ta hunden med ut og gjør ting slik at den er sliten når dere kommer inn igjen.

4. Øve på ro

Øv på ro og passivitet. Hunden din skal kunne være rolig når alt er travelt rundt den, og den skal samtidig kunne være passiv, altså tolerere at det ikke skjer noe som helst akkurat der og da.

LES OGSÅ: Slik får du hunden til å slutte å bjeffe

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com