Hjem Kjendisnytt HURRA: Anita Skorgan fyller 65 år i dag – Er åpen om de vanskelige tingene i livet

HURRA: Anita Skorgan fyller 65 år i dag – Er åpen om de vanskelige tingene i livet

Anita Skorgan er en av Norges mest folkekjære artister. I dag fyller hun 65 år, og i sommer snakket hun ut om den vanskelige tiden etter at kjæresten, Bjørn Brunborg, fikk påvist kreft.

Anita Skorgan (65) er kanskje mest kjent for sin deltakelse i Eurovision Song Contest, for oss som husker det. Hun representerte Norge i 1977 med sangen «Casanova», og i 1979 med «Oliver». I 1982 sang hun duett med Jahn Teigen på sangen «Adieu«. Året etter, i 1983, representerte hun igjen Norge sammen med Jahn Teigen. Denne gangen med sangen «Do re mi».

I 1979 fikk Anita Skorgan Spellemannprisen i klassen pop for platen Ingen vei tilbake.

Gjennom sin lange karriere, har Anita gitt ut utallige egne album. I tillegg har hun skrevet sanger for andre artister, blant annet «For vår jord», som Karoline Krüger vant den norske finalen i Melodi Grand Prix med i 1988.

Og i 2019 fikk Anita den høythengende utmerkelsen Kongens fortjenstmedalje for sitt virke som artist og komponist i snart 50 år.

Åpenhet

Anita Skorgan var tidligere gift med Jahn Teigen. Sammen har de datteren Sara Skorgan Teigen. Anita har også to tvillingjenter, Julie og Maria (26), som hun fikk med sin tidligere samboer Freddy Dahl.

For noen år tilbake deltok Anita på talkshowet Lindmo. Da fortalte hun for første gang at begge de to jentene hennes har cerebral parese, og at det har vært veldig tøft.

«Du kan jo tenke deg. To rullestoler. Alle foreldre håper jo at alt skal gå bra. Og når det ikke gjør det, så er det et sjokk og en veldig sterk følelsesmessig påkjenning. Det er jo en sorg. Og så er det veldig, veldig mye hardt arbeid», sa hun den gangen.

Hun har holdt Maria og Julie unna offentligheten. Det var etter en uke på prematuravdelingen Anita og Freddy fikk den tunge sjokkbeskjeden: Begge jentene hadde cerebral parese. Ingen av dem ville kunne lære seg å gå. Ingen av dem ville noen gang kunne klare seg selv.

Anitas tvillingjenter bor nå i en egen bolig, og foreldrene har ikke lenger det daglige ansvaret for dem. Hos Lindmo fortalte Anita at man kan bli sliten og sint av å måtte kjempe for barna.

«Det handler om å se hvor stor kjærlighetsevne man har, og hvor mye man er i stand til å tåle», sa hun.

Mange har i etterkant hyllet Skorgan for hennes åpenhet. Og nå er det er nytt tema hun ønsker åpenhet rundt. I 2018 ble hun kjæreste med Bjørn Brunborg. I sommer fortalte hun at Bjørn har fått kreft.

– Bjørn har fått beinmargskreft. Det ser ut til å gå bra. Han er midt i en hard kur, og har nettopp fått sin andre beinmargstransplantasjon, forteller Anita i et intervju med Se og Hør.

For dem begge har kreftdiagnosen vært en hard påkjenning. Men de ser positivt på behandlingen og fremtiden.

– Jeg har klarert med ham at vi snakker om dette. Bjørn er tilhenger av åpenhet. Hadde han hatt denne sykdommen for 20 år siden, hadde utsiktene vært dårlige. Nå ser vi begge positivt på fremtiden, men jeg har gråten helt her oppe når jeg snakker om det, sier hun, og peker høyt opp i halsen, sier Skorgan til Se og Hør.

I klippet nedenfor kan du gjenoppleve øyeblikket da Anita Skorgan deltok i «Hver gang vi møtes» og fremførte sin nydelige tolkning av «Det begynner å bli et liv». 

Trykk gjerne på deleknappen for å vise Anita Skorgan og ønsk henne gratulerer med dagen!

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com