Hjem Kjendisnytt HURRA: Katrine Moholt fyller 50 år i dag

HURRA: Katrine Moholt fyller 50 år i dag

Vi kjenner Katrine Moholt fra en rekke tv-konsepter. I dag fyller hun 50.

Katrine Moholt er egentlig utdannet skuespiller, men er nok mest kjent for de mange programleder-stillingene hun har hatt i kjære programmer som Gjett hva jeg gjør, Allsang på Grensen, Skal vi Danse og Jakten på Kjærligheten. For tiden er hun og datteren, Evelina, med i «Forræder».

I dag fyller den populære programlederen 50. Det skjer året etter at hun avsluttet to viktige kapitler i karrieren. Hun ledet «Allsang på grensen» for aller siste gang, og ga seg som programleder for «Skal vi danse» som deltaker i «All stars»-sesongen. 

– Jeg ledet «Skal vi danse» i 10 år, og «Allsang på grensen» i 16 år. Så det er fryktelig morsomt å få lov til å være med å skape dette foreldreprogrammet. Det føles viktig og meningsfylt, sier hun til ukebladet Her og Nå.

Hun legger også til at hun kjenner på takknemlighet i forbindelse med at hun har nådd den milepælen et halvt århundre er.

– Jeg har mistet mange venner underveis. Venner som har gått bort lenge før de fylte 50. Så jeg er ikke redd for å bli gammel. Jeg er ikke redd for de rynkene. Jeg tenker at det er livet som kommer, og det er jeg så takknemlig for, sier Katrine Moholt til ukebladet.

Jobber med nytt program

Moholt jobber nå med et program om barneoppdragelse.

I februar var Katrine Moholt ute og etterlyste familier til et TV-konsept hun tror kan være med å endre livene til norske barn. I 2024 får vi se resultatet på tv. I serien følger vi ni familier, der foreldrene har valgt helt ulike måter å oppdra barna sine på. Med kamerateamet på slep får familien morsomme og krevende oppgaver som setter dem på prøve.  I etterkant får foreldrene se video av både seg selv og de andre, noe som utløser gode diskusjoner og sterke følelser rundt hvordan man tar ulike valg som foreldre.  

Og det er ikke bare livene til norske barn Katrine Moholt endrer med denne serien der hun får hjelp av tidligere barneombud Reidar Hjermann. Det har også endret henne som mor til Markus (27), Evelina (24) og ikke minst Sofia (10). Og det berømmer hun makkeren sin, Reidar Hjermann, for.

– Etter at jeg ble kjent med Reidar, så har jeg lært at jeg kan møte konflikter, krasj eller raseriutbrudd på en annen måte. Konflikten forsvinner nesten før den har begynt ved at jeg bruker de riktige ordene. Det som før kunne vært en en greie som holdt på et kvarter, er kanskje over på under ett minutt, forteller Katrine Moholt i et intervju med TV 2.

Hun har blant annet blitt mer oppmerksom på hvorfor hun sier nei til barnet. Er det fordi det er behagelig for en selv som forelder, eller er det for at barnet skal unngå noe som kan være farlig eller skadelig?

Moholt utdyper:

– Hvis Sofia sier: «Mamma, kan vi bake muffins?», så kan det være veldig behagelig å svare: «Nei, ikke nå». For da ser jeg for meg mel og sukker som strøs utover benken. Men så tenker jeg heller: «Vet du hva? Vi kan bake muffins i kveld». Bare det å bevisstgjøre seg akkurat en sånn liten ting som: «Hvorfor sier jeg nei?», forteller hun.

Og det er nettopp denne type hverdagssituasjoner familiene (og seerne) i «Familiekoden» får verktøy til å håndtere.

Vi gratulerer så mye med dagen!

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com