in

Husk god potepleie for hunden i vinterferien

hund i sengen
Det er ikke alltid vi tolker hunden vår rett.

Mange nordmenn skal til fjells i vinterferien. Da er familiehunden naturligvis med.

Hunder som løper langs skisporene og virkelig får kose seg ute på tur er alltid et muntert syn. Men kulde, salt og skare er utfordrende for potene. Så pass på at du tar potepleie på alvor.

– Snø og is mellom tredeputene kan forårsake ubehag samtidig som lave temperaturer og fukt gjør potene ekstra følsomme og tørre, noe som fører til at de har ekstra lett for å sprekke opp. I sprekkene samler det seg fort smuss og bakterier noe som kan føre til stygge infeksjoner samtidig som veisalt i sprekkene vil svi og lage ubehag for hunden, forklarer veterinærkjeden Evidensia i et blogginnlegg på hjemmesiden sin.


Dyrebutikk-kjeden Musti tipser på sine nettsider om at du ved å klippe bort pelsen unngår at hunden får isklumper, klumper av skitt eller at pelsen floker seg.

Som forebyggende potepleie anbefaler Evidensia at man bruker potesalve.

– Lag dere en rutine at alltid smøre potene før dere for eksempel legger dere på kvelden og igjen rett før dere drar ut på tur. Smør på et passe tykt og jevn lag over hele poten, ta det med ro sånn at hunden venner seg til at du håndterer potene, sier de på nettsidene sine.

Potesokker er en annen god måte å beskytte hunden. En god potesoll skal sitte godt uten at det er ubehagelig for hunden. Pass på at den ikke slutter rett over eller under ulvekloen, da den kan bli irritert av sokkene.

Zooplus anbefaler også vask av hundens poter:

– Spesielt om vinteren liker mange hunder å rengjøre potene sine ved å slikke på dem. På denne måten finner dog også veisaltet veien inn i hundemagen. I verste fall kan dette føre til at hunden ender opp med diaré. Derfor bør du rengjøre potene med en fuktig klut eller et lunkent bad etter at dere er kommet tilbake fra lufteturen, skriver de.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Mads Hansen og Isak Dreyer

Mads Hansen reagerer etter at Isak Dreyer vant Farmen: En uverdig vinner

Sør-Vest politidistrikt går viralt med ellevill trickse-video på TikTok