Hjem Historier fra livet Husker du danske Anja som reddet en gutt som var kastet på gaten fordi han var «en heks»? Se hvordan det går med han nå!

Husker du danske Anja som reddet en gutt som var kastet på gaten fordi han var «en heks»? Se hvordan det går med han nå!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

For rundt et år siden skrev vi om gutten Hope. En afrikansk gutt som måtte overleve på gaten, fordi familien mente han var en heks.

Nå har har det dukket opp nye bilder og oppdatering på historien om den lille gutten, og for en forvandling han har gjennomgått!

Anja Ringgren Lovén ble kjent over hele verden da et sjokkerende bilde som viste hvordan hun fikk vann i den utsultede gutten, gikk verden rundt.

Den nigerianske gutten hadde blitt utstøtt av familien sin, de mente han var et «heksebarn». En utstøttelse som mange afrikanske barn opplever. Det har som regel opphav i at en prest eller heksedoktor utpeker barna som grunnen til ulykker eller kriser i landbyen, dette er typisk preget av overtro.

2-år gamle Hope ble bortvist fra landsbyen og familien sin, og var nesten sultet i hjel da Anja fant han. Hun har stiftet hjelpeorganisasjonen «Din nødhjelp», som har som formål å redde barn som er blitt stemplet som «heksebarn.»

Anja tok med seg Hope til et barnehjem som hjelper disse barna med medisin, mat og trygghet.

Slik var situasjonen for Hope da han ble funnet av Anja, den 30 januar 2016:

Foto: Facebook

30 januar 2017 er situasjonen en helt annen.

Foto: Facebook

Det er utrolig å se forvandlingen til den lille gutten. Han er ikke lenger tynn og underernært, og trives godt på barnehjemmet som Anja driver.

Dette er et levende bevis på hvor stor forskjell Din Nødhjelp og andre organisasjoner kan gjøre for forsvarsløse barn.

På grunn av sitt arbeid med disse barna, har magasinet OOM kåret Anja til verdens mest inspirerende person.

Del gjerne hennes inspirerende arbeid videre. Det nytter å bry seg!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com