Forsiden Historier fra livet Husker du 2-åringen som ble stemplet som "heks" og utstøtt av familien?...

Husker du 2-åringen som ble stemplet som «heks» og utstøtt av familien? Nå stråler han på skolen!

For to år siden skrev vi den skrekkelige historien om da 2-år gamle Hope som ble kastet på gaten av foreldrene sine i Nigeria. De mente han var en heks. 

Da han ble reddet var det bare skinn og bein på kroppen hans. Tarmene var full av orm etter han hadde hadde levd på søppel og mat som forbipasserende hadde kastet til han, i 8 måneder.

Hope ble reddet av Anja Ringgren Loven. En dansk kvinne som bor i Afrika. Hun fikk se det grufulle synet av gutten da hun vandret rundt i gatene. Anja fikk mat og vann i gutten før hun tok han med seg til nærmeste sykehus.

Reklame

Foto: Facebook / Anja Ringgren Lovén

Din nødhjelp – deres overlevelse 

Anja er kvinnen som startet organisasjonen Din nødhjelp – deres overlevelse. En organisasjon som ble stiftet for å ta seg av barn som er blitt stemplet som hekser. Tusenvis av barn blir hvert år beskyldt for å være hekser i Afrika. Dette medfører at de blir skjøvet ut av familiene sine, i verste fall drept av sine egne familiemedlemmer.

Anja Ringgren Lovén og hennes medarbeidere driver sentre for barna hvor de får medisinsk behandling, mat og utdannelse.

Bildet som virkelig åpnet verdens øyne for hvordan utstøtte barn i Afrika har det, er bildet som vises nedenfor. Her kan man se Anja gi vann til den utsultede 2-åringen.

Foto: dinnoedhjaelp / Instagram

Gutten var i behov av omfattende pleie og omsorg. Han hadde en lang vei å gå for å bli frisk, men takket være profesjonelle leger og generøse donasjoner fra frivillige har Hope hatt en utrolig utvikling.

LES OGSÅ
Les historien om Maru - hunden som gikk 200 kilometer for å komme hjem

Bare 2 måneder etter at Anja forbarmet seg over gutten kunne man tydelig se endring. Hope la raskt på seg vekt og det gikk knapt an å se at det var den samme gutten som gikk gatelags alene bare 8 uke tidligere.

Foto: dinnoedhjaelp / Instagram

Begynte på skolen 

Hope viste stadige fremskritt og rundt ett år etter at han møtte Anja, publiserte den danske kvinnen en rørende oppdatering: Hope skulle på sin første skoledag!

Foto: dinnoedhjaelp / Instagram

I dag bor Hope på et barnehjem som styres av Din Nødhjelp. Han er en sunn og frisk gutt som er omgitt av omsorgsfulle mennesker. Historien og utviklingen til Hope viser så godt hvordan kjærlighet og omsorg kan gi håp, selv i de dystreste situasjoner.

Foto: dinnoedhjaelp / Instagram

Takket være arbeidet til Anja og Din nødhjelp, samt donasjoner fra over en million mennesker, finnes det mange historier som denne. Historier om barn som blir forlatt av sine nærmeste. Forlatt for å dø. Men blir plukket opp og gitt sjansen til et verdig liv av mennesker som bryr seg.

Barn som blir stemplet som hekser er et problem som lever også i dag i Nigeria. Danske Anja Ringgren Loven startet hjelpeorganisasjonen sin utelukkende for å hjelpe disse barna.

Denne historien viser hvor mye en person kan utrette bare ved å ta tak i ting.

Vi ønsker Hope all lykke fremover og vil samtidig hylle Anja for jobben hun gjør for disse barna! Trykk på deleknappen for å hylle henne du også! 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Det danske kronprinsparet tar med seg en spesiell gjest i prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon

Når prinsesse Ingrid Alexandra skal konfirmeres lørdag 31. august, kommer det gjester fra både fjern og nær. Det danske kronprinsparet er selvskrevne gjester. Men...

Så du på serien 113? Da har vi en gladmelding til deg

Mandag starter innspillingen av sesong 2 av dokumentarserien 113. Og denne gangen er det ikke bare de ansatte ved Universitetssykehuset i Tromsø som blir...

Moren så rødt da datteren ikke fikk klappe servicehunden

Moren var på et kjøpesenter i Pittsburgh med datteren sin, da datteren så en søt golden retriever. Moren spurte om datteren kunne få klappe...

Den unge gutten får publikum til å måpe når han drar i gang «Bohemian Rhapsody»

På den internasjonale togstasjonen i London, står det et offentlig piano. Daglig setter forbipasserende seg ved tangentene og drar i gang en sang eller...

Alenemoren adopterer ei lita jente. Får sjokk når hun finner ut hvem jenta er

Katie Price og mannen hennes hadde slitt med å få barn i lang tid. Da ekteskapet tok slutt, bestemte Katie seg for å adoptere. Katie...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT