søndag, januar 26, 2020
Historier fra livet Husker du 2-åringen som ble stemplet som "heks" og...

Husker du 2-åringen som ble stemplet som «heks» og utstøtt av familien? Nå stråler han på skolen!

-

For to år siden skrev vi den skrekkelige historien om da 2-år gamle Hope som ble kastet på gaten av foreldrene sine i Nigeria. De mente han var en heks. 

Da han ble reddet var det bare skinn og bein på kroppen hans. Tarmene var full av orm etter han hadde hadde levd på søppel og mat som forbipasserende hadde kastet til han, i 8 måneder.

Hope ble reddet av Anja Ringgren Loven. En dansk kvinne som bor i Afrika. Hun fikk se det grufulle synet av gutten da hun vandret rundt i gatene. Anja fikk mat og vann i gutten før hun tok han med seg til nærmeste sykehus.

Foto: Facebook / Anja Ringgren Lovén

Din nødhjelp – deres overlevelse 

Anja er kvinnen som startet organisasjonen Din nødhjelp – deres overlevelse. En organisasjon som ble stiftet for å ta seg av barn som er blitt stemplet som hekser. Tusenvis av barn blir hvert år beskyldt for å være hekser i Afrika. Dette medfører at de blir skjøvet ut av familiene sine, i verste fall drept av sine egne familiemedlemmer.

Anja Ringgren Lovén og hennes medarbeidere driver sentre for barna hvor de får medisinsk behandling, mat og utdannelse.

Bildet som virkelig åpnet verdens øyne for hvordan utstøtte barn i Afrika har det, er bildet som vises nedenfor. Her kan man se Anja gi vann til den utsultede 2-åringen.

Foto: dinnoedhjaelp / Instagram

Gutten var i behov av omfattende pleie og omsorg. Han hadde en lang vei å gå for å bli frisk, men takket være profesjonelle leger og generøse donasjoner fra frivillige har Hope hatt en utrolig utvikling.

Bare 2 måneder etter at Anja forbarmet seg over gutten kunne man tydelig se endring. Hope la raskt på seg vekt og det gikk knapt an å se at det var den samme gutten som gikk gatelags alene bare 8 uke tidligere.

Foto: dinnoedhjaelp / Instagram

Begynte på skolen 

Hope viste stadige fremskritt og rundt ett år etter at han møtte Anja, publiserte den danske kvinnen en rørende oppdatering: Hope skulle på sin første skoledag!

Foto: dinnoedhjaelp / Instagram

I dag bor Hope på et barnehjem som styres av Din Nødhjelp. Han er en sunn og frisk gutt som er omgitt av omsorgsfulle mennesker. Historien og utviklingen til Hope viser så godt hvordan kjærlighet og omsorg kan gi håp, selv i de dystreste situasjoner.

Foto: dinnoedhjaelp / Instagram

Takket være arbeidet til Anja og Din nødhjelp, samt donasjoner fra over en million mennesker, finnes det mange historier som denne. Historier om barn som blir forlatt av sine nærmeste. Forlatt for å dø. Men blir plukket opp og gitt sjansen til et verdig liv av mennesker som bryr seg.

Barn som blir stemplet som hekser er et problem som lever også i dag i Nigeria. Danske Anja Ringgren Loven startet hjelpeorganisasjonen sin utelukkende for å hjelpe disse barna.

Denne historien viser hvor mye en person kan utrette bare ved å ta tak i ting.

Vi ønsker Hope all lykke fremover og vil samtidig hylle Anja for jobben hun gjør for disse barna! Trykk på deleknappen for å hylle henne du også! 

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kaster grisen utfor 70 meter – ble tvunget til å hoppe i strikk

Folk over hele verden har protestert kraftig etter at en fornøyelsespark i Kina tvang en gris til å hoppe strikkhopp. "Dette er dyremishandling av...

Forsker konkluderer: influensa ER verre for menn

Er det virkelig slik at menn blir sykere enn kvinner? Du er nok ikke alene om du...

Kvinne stanset bilen for å filme elg. Hva hun også fikk med på opptaket, fikk henne til å grøsse

Da den kanadiske kvinnen Audrée Tanguay Fréchette tilfeldigvis så en elg som sto og beitet i veikanten i Gaspésie i Quebec, stanset hun bilen...